Zaalvoetballers Excelsior’31 via strafschoppen door naar finale nacompetitie

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 via strafschoppen door naar finale nacompetitie

Zaalvoetballers Excelsior’31 via strafschoppen door naar finale nacompetitie

Samenvatting ZVV/Sparta - Excelsior'31, met dank aan Jan Nijkamp van Multi-video.nl

Woensdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 de finale bereikt van de nacompetitie op weg naar de Topklasse. Na de eerste wedstrijd thuis met 6-1 gewonnen te hebben van ZVV/Sparta, stond er deze avond in Nijkerk na 50 minuten zaalvoetballen een eindstand van 7-2 op het scorebord in het voordeel van ZVV/Sparta. Omdat de in een uitwedstrijd gewonnen doelpunten in dit geval niet dubbel telden, moest de beslissing via vijf strafschoppen vallen. Hierin was het goudhaantje Henk Lankamp die de beslissende strafschop binnenschoot, nadat hij ook vorig seizoen in het allesbeslissende degradatieduel tegen SV Putten al de verlossende treffer scoorde.

Excelsior’31 was ook voor deze wedstrijd uitgerukt met een grote touringcar. Met een 6-1 voorsprong uit de eerste wedstrijd leek er weinig te kunnen gebeuren in Nijkerk. Deze ploeg speelt echter met het mes tussen de tanden en kan daarnaast ook nog uitstekend zaalvoetballen. Na een ruststand van 1-1 leek er weinig aan de hand, maar na de rust zou het tij snel keren.

Bij een 3-2 achterstand kregen Sander Kwintenberg en Maarten Postma in totaal drie gele kaarten voor lichte overtredingen. Omdat de vorige wedstrijd tegen ZVV/Sparta behoorlijk uit hand was gelopen, hield de scheidsrechter het terecht erg kort en Maarten Postma kon na twee gele kaarten inrukken met een rode kaart.

ZVV/Sparta ging uitstekend om met de man-meer-situaties en in no time stond het 5-2 met nog tien minuten te spelen. Na de 7-2 verzuimde ZVV/Sparta echter door te drukken in de slotfase en nam het Excelsior’31 mee naar de penaltyreeks…

Omdat Excelsior’31 de luxe van een geweldige keeper heeft, durfden ze deze confrontatie vanaf de stip wel aan. Vooral de strafschop van reservekeeper Ruud Kreijkes was een verhaal op zich. Vijf jaar geleden keepte hij in de  legendarische kampioenswedstrijd bij Marktzicht en was de huidige keeper Willard Baan de reservesluitpost.

Als dank hiervoor was Ruud Kreijkes bereid gevonden om ditmaal als reservekeeper te fungeren, daar  de keeper van het tweede team Marien Baan verhinderd was. Toen trainer/coach John Baas rondging met de vraag wie er een van de vijf penalty’s wilde nemen, had deze coole accountant zoals altijd groot vertrouwen in eigen kunnen en hij schoot de strafschop feilloos in. Keeper Willard Baan stopte een strafschop en de overige penalty’s werden benut door Sander Kwintenberg, Arnoud Baan, Gilano Samangoen en Henk Lankamp.

Na de wedstrijd werd Maarten Postma, die de finaleplaats wilde vieren met zijn teamgenoten op het speelveld, door een onhandige official gesommeerd de zaal te verlaten, i.v.m zijn twee gele kaarten in de wedstrijd en liep zo pardoes in de catacomben van een agressief ZVV/Sparta.

Onder begeleiding van speler met rugnummer 66 werd de selectie van Excelsior’31 te kennen gegeven vooral niet teveel te moeten juichen in de kleedkamer en maar snel de bus in te gaan. In de wetenschap dat volgende week vrijdag de finale tegen Morado FC op het programma staat, vierde Excelsior’31 het feest dus maar in de bus en kon het terugzien op een memorabele avond in Nijkerk.

Volgende week vrijdag 14 juni wordt om 20.00 uur de finale gespeeld tegen Morado FC uit Nijmegen. Deze finale betreft één wedstrijd op neutraal terrein en wel in sporthal Zuiderpark in Apeldoorn. Ook zal er voor supporters en belangstellenden van Excelsior’31 wederom de mogelijkheid zijn om via een touringcar vanaf de Reggehal mee te reizen met de selectie van Exelsior’31. Hierover binnenkort meer.

Doelpunten Excelsior’31: Gilano Samangoen, Arnoud Baan

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Agassi Daneljan, Harmen van de Maat, Arnoud Baan, Henk Lankamp, Gilano Samangoen, Maarten Postma en Ruud Kreijkes (reservekeeper)

Coach: John Baas, Leider: Alidus ter Harmsel

Kalender icoon donderdag 6 juni 2013 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers