Dennis Rosink: "Voetballen in Amerika is een verrijking"

Foto bij Dennis Rosink: "Voetballen in Amerika is een verrijking"

Dennis Rosink: "Voetballen in Amerika is een verrijking"

Bron: Klik hier 
Rosink: "Spelen in Amerika is een verrijking"
Auteur: Edwin Radstaat 
Houston Dutch Lions herbergt dit seizoen vijf spelers van Nederlandse afkomst in de selectie. Een van hen is Dennis Rosink die naar zijn zeggen uitermate geniet van het kunnen spelen in een geheel andere omgeving.

"Twijfels waren er eigenlijk niet. Ik zat op het moment van de aanbieding in mijn afstudeerfase van mijn HBO sportmanagement aan de CALO te Zwolle. Daarnaast liep ik stage voor mijn studie bij de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Het bleek inpasbaar te zijn en toen gaf mijn enthousiasme de doorslag. Ik werk nu op afstand aan mijn scriptie en afstudeeropdracht", aldus Rosink tegenover VoetbalPrimeur.

Nederlandse trainer
Hans van Arum, trainer van de Houston Dutch Lions, had een grote rol in de komst van de middenvelder naar Amerika. “Ik heb in totaal tien jaar gespeeld voor Heracles Almelo waarvan de laatste drie jaar als contractspeler. Van Arum liep destijds bij ons stage voor zijn cursus betaald voetbal. Nadat hij trainer werd van de Houston Dutch Lions kwam ik via iemand in contact met hem wat resulteerde in een contract in Amerika."

Mooie ervaring
De eerste weken zijn de Nederlander goed bevallen. "Een periode als deze is een verrijking voor mij als voetballer. Het is mooi om eens in een andere omgeving je wedstrijden te kunnen spelen. De club is groeiende en iedereen doet zijn uiterste best om alles zo goed mogelijk te regelen. Het is een mooie ervaring waarin je eens andere dingen mee kunt maken."

Staphorst
Vanaf eind augustus speelt Rosink zijn wedstrijden weer op de Nederlandse voetbalvelden. "Na mijn periode bij Heracles Almelo ben ik gaan spelen voor Excelsior’31. Na mijn avontuur in Amerika is het tijd voor iets anders. Ik ga spelen voor Staphorst dat in de hoofdklasse uitkomt. Dit in combinatie met een baan bij de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Een mooie sportieve combinatie waar ik naar uitkijk."

 

Kalender icoon zondag 21 juli 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers