Start zaalvoetbalselectie Excelsior’31 seizoen 2013/2014

Foto bij Start zaalvoetbalselectie Excelsior’31 seizoen 2013/2014

Start zaalvoetbalselectie Excelsior’31 seizoen 2013/2014

De zaalvoetbalselectie van Excelsior’31 begint volgende week aan de voorbereiding op het nieuwe  zaalvoetbalseizoen 2013/2014.

Excelsior’31 1 en Excelsior’31 2 werken op maandag 19 en dinsdag 20 augustus een training af, waarna beide teams op vrijdag 23 augustus in sporthal de Reggehal een oefenwedstrijd spelen. Om 20.00 uur ontvangt Excelsior’31 2 tegenstander Almelo FC 2, en om 21.00 uur speelt Excelsior’31 1 tegen Club HAC 1 uit Twello.

Beide teams trainen op maandag 26 en dinsdag 27 augustus nogmaals, om vervolgens op donderdag 29 augustus de voorbereiding af te sluiten met een oefenwedstrijd. In sporthal de Reggehal is dan om 20.00 uur HHC 2 de tegenstander van Excelsior’31 2, en om 21.00 uur is Excelsior’31 1 gastheer van Topklasser HHC 1.

In de week van maandag 2 september start voor beide teams zowel de competitie alsmede ook de bekercompetitie. Excelsior’31 1 speelt dan op maandag 2 september voor de beker uit tegen Topklasser Robur et Velocitas 1. In het kader van de competitie ontvangt het team op donderdag 5 september in de Reggehal de studenten van Drienerlo 1. Excelsior’31 2 speelt op woensdag 4 september voor de beker uit in Nijkerk tegen ZVV/Sparta 2. Op vrijdag 6 september reist het af naar Eerbeek voor de competitiewedstrijd tegen Andarinyo 1.

Excesior’31 1:

Het afgelopen seizoen miste het team van trainer/coach John Baas op een haar na promotie naar de Topklasse. Een plek bij de eerste drie en deelname aan de nacompetitie was vorig seizoen de doelstelling; beiden werden behaald. In de reguliere competitie eindigde het team op een tweede plaats, op slechts twee punten achterstand van de kampioen. Via de nacompetitie wist men alsnog bijna promotie af te dwingen, echter in de finale van de nacompetitie ging het team in de slotfase onderuit tegen Morado CF uit Nijmegen.

Voor het aankomende seizoen ligt de lat hoger voor de hoofdmacht. Doelstelling is promoveren naar de Topklasse, bij voorkeur via een kampioenschap. Met de aanwinsten Jan Borghuis (overgekomen van Excelsior’31 1 veld) en Nathan Oraile (overgekomen van Club HAC 1 zaal) is dat een realistische doelstelling van de technische commissie zaal.

Een aderlating voor het team is het stoppen van keeper Willard Baan. Wegens lichamelijke klachten (knieën, schouders) is de intensiteit van trainen én wedstrijden een te zware belasting voor de sympathieke keeper, waardoor Willard Baan er voor heeft gekozen een stap terug te doen (Excelsior’31 3). De jonge keeper Marien Baan, die zich afgelopen seizoen prima heeft ontwikkeld in het tweede team, is aankomend seizoen de vervanger van Willard Baan in het eerste team.

Hoewel de samenstellingen van de andere teams in de Hoofdklasse F nog niet helemaal bekend zijn, mag verwacht worden dat Excelsior’31, om het kampioenschap, vermoedelijk hevige concurrentie zal krijgen van ESA 1 uit Arnhem.

Selectie Excelsior’31 1: Marien Baan (k), Arnoud Baan, Gerald Keizer, Gilano Samangoen, Jan Borghuis, Nathan Oraile, Maarten Postma, Agassi Daneljan en Sander Kwintenberg.

Coach: John Baas
Leider: Aalidus ter Harmsel
Grensrechter: Frank ter Harmsel

Excelsior’31 2

Evenals het eerste team, komt ook het tweede team aankomend seizoen uit in de Hoofdklasse. Het team van coach Ichtus Rahanra wist zich vorig seizoen keurig te handhaven in de Hoofdklasse G, de klasse waar het aankomend seizoen wederom uitkomt.

Ondanks dat het team een ware metamorfose heeft ondergaan en veel jonge talentvolle spelers zijn toegevoegd, blijft ook voor aankomend seizoen handhaving de doelstelling. Op papier heeft het team nu de beschikking over meer creativiteit, maar heeft het ervaring in moeten leveren. Van primair belang is dat de talenten uit dit team zich door ontwikkelen en klaar worden gestoomd voor het eerste team. Mochten de talenten zich goed ontwikkelen, kan resultaat niet uitblijven.

Selectie Excelsior’31 2: Joost Overeem (k), Arend Baan, Henk Lankamp, Remco Haan, Rik Harbers, Tom Kamphuis, Geert Slagman en Harmen v/d Maat.

Coach: Ichtus Rahanra

Kalender icoon dinsdag 13 augustus 2013 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers