Gezellige drukte tijdens Open Dag Excelsior'31

Foto bij Gezellige drukte tijdens  Open Dag Excelsior'31

Gezellige drukte tijdens Open Dag Excelsior'31

Klik hier voor 93 foto's (copyright www.excelsiorr31.nl)

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de dag, door Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Leon Simons en Bert Bosschers.




Zaterdag vond de Open Dag plaats van Excelsior’31. Een week voor aanvang van de Topklasse seizoen 2013/2014 een uitgelezen moment om er een gezellig dag van te maken. En dat werd het. ’s Ochtendsvroeg waren vrijwilligers al druk in de weer om alles in orde te maken, op ons mooie sportpark.



Handtekeningenboekjes werden klaar gelegd, de popcornmachine draaide warm en alle opblaasbare attracties stonden al snel op hun plaats.

Maar liefst 7 attracties waren rondom de kantine neergezet, van een opblaasbaar voetbalveld voor het rokkenvoetbal tot een snelheidsdoel. Voor de kleinsten stond een (voetbal)springkussen klaar.



Om 10.00 zouden de F’jes en mini’s aan de beurt zijn om het super gave 6-kamp af te werken. Helaas was de opkomst van deze groep minimaal maar dat maakte de vele, vele E’tjes meer dan goed. Vroeger dan verwacht en meer dan gehoopt zorgden de jeugdige spelertjes voor een gezellige sfeer.



Opvallend was dat vooral de meisjes niet weg te slaan waren van de schminktafel. Grote complimenten dan ook voor José en Miranda van de Activiteitencommissie en vrijwilliger Anja, voor alle vrolijk gekleurde gezichten. Vier uur lang hebben de dames menig kindergezicht voorzien van de mooiste creaties. 



Omdat de opkomst dusdanig groot was van de E’tjes besloot de organisatie het 6 kamp ook voor hun vast te openen. De groepen mochten zich inschrijven en per 4 moesten de activiteiten afgewerkt worden. Na een klein half uur moesten de E’tjes naar de wedstrijdbespreking, want om 11.00 uur stond de beladen wedstrijd tegen het eerste op het programma.



Hoofdtrainer Hans van Dijkhuizen had zich goed voorbereid en voorzag alle aanwezige spelers van de tactische iformatie die nodig is om de kwalitatief sterke selectie te verslaan. Ook dit jaar hadden de spelers weer hun geheime wapen uit de stal gehaald, namelijk Ryan Eertink! Hans had dit gehoord in de wandelgangen en wist de E’tjes te motiveren met bewegende beelden van het weergaloze doelpunt van Ryan, van vorig jaar.



Na de instructies van Hans van Dijkhuizen stond er een groep getalenteerde, gemotiveerde en tactisch sterke spelers op het veld dat het eerste alle hoeken van het veld liet zien. Menig ouder stond vol verbazing te kijken naar de talenten uit de eigen jeugdopleiding.

Dat er op het scherpst van de snede werd gespeeld bleek wel door de twee penalty’s die de eerste selectie mocht nemen. Tot grote opluchting van alle E-spelers had Ryan het vizier niet op scherp en lieten de E keepers zien over voldoende talent te beschikken. 



Na afloop van de zenuwslopende wedstrijd lieten de spelertjes zich moe maar voldaan afzakken naar de tent op het terras. Hier kregen ze allemaal een heerlijk broodje knakworst van de AC (mede mogelijk gemaakt door de Supportersvereniging)  en een beker ranja.



De geur van Popcorn zorgde voor hongerige magen en de broodjes en zakjes popcorn werden in een record tempo naar binnen gewerkt. De spelers van de eerste selectie namen ondertussen plaats achter hun tafel en handtekeningenboekjes vonden massaal aftrek. Iedereen die wilde kreeg een boekje en kon één voor één de handtekening van zijn held(en) scoren.



Velen maakten ook nog eens van de mogelijkheid gebruik om op de foto te gaan met zijn of haar idool. Dat iedereen hierna verder mocht met zijn groep om de zeskamp af te maken bleek voor sommigen teveel van het goede. Velen ginger vermoeid naar huis, een wedstrijd tegen het eerste en een volle maag bleken teveel van het goede.

Goed om te zien dat er veel blije en beschilderde gezichten het sportpark verlieten. Tegelijkertijd werd er op het mooie hoofdveld een historische wedstrijd gespeeld. Voor het eerst in hele, hele lange tijd mochten de meiden B aantreden in een oefenwedstrijd. 



Afsluitend op de open dag zou de wedstrijd tussen Excelsior’31 – MSC Meppel gespeeld worden. 14.15 was het moment waar veel supporters voor waren gekomen. Een voor een werden de spelers uit de eerste selectie voorgesteld aan het publiek. Voor iedereen was er een mooie introductie en alle nieuwelingen kregen een hartelijk welkom. Uiteraard ontbrak de staf niet.



Iets over half drie vloot dhr. Meilink voor de start van de laatste oefenwedstrijd. 

De mooie, gezellige Open Dag was nog steeds niet ten einde, aangezien er om 15.15 uur, in de rust van het duel tegen MSC, een penaltyshoot plaats zou vinden voor de G-voetballers van Excelsior’31.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers en gasten voor een geslaagde dag en hopen iedereen volgend jaar weer te mogen begroeten.

Kalender icoon zondag 18 augustus 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers