Excelsior'31 TV nu ook digitaal

Foto bij Excelsior'31 TV nu ook digitaal

Excelsior'31 TV nu ook digitaal

(bron: Rijssens Nieuwsblad)

RIJSSEN - Excelsior’31 TV, hét online mediakanaal van voetbalclub Excelsior’31, krijgt een eigen zender bij glasvezelaanbieder Reggefiber. Bert Bosschers, Leon Simons en Thijs Nieuwenhuis verzorgen samen al ruim een jaar de input voor Excelsior’31 TV.

Vanaf deze week zijn alle nieuwtjes rondom de voetbalclub ook via uw eigen tv te volgen.

Door Marion van Sermondt

Bert Bosschers is naar eigen zeggen de regelneef. “Ik regel alles; de contacten, wat er op tv moet komen. Thijs is onze cameraman en doet de montage. Zonder Thijs zijn we nergens.” Bert en Thijs zijn het nieuwskanaal samen begonnen.

Thijs filmde al bij de jeugd en zette die filmpjes online via youtube. Vervolgens vroeg de trainer van het eerste of Thijs ook daar wilde filmen om de wedstrijden achteraf te analyseren. Uiteindelijk is daaruit Excelsior’31 TV opgezet. Leon Simons is er later bijgekomen. Hij en Bert verzorgen alle interviews en reportages.

Trainers worden geïnterviewd, er wordt op de wedstrijden teruggekeken. Met reportages wordt dieper op de verschillende activiteiten ingegaan. Bert: “We geven op deze manier ook openheid van zaken.” Leon: “Het mooie is dat je door al die gesprekken een band krijgt met de spelers en de staf.” Bert springt daarop in: “Het gaat om de hele vereniging. Zo besteden we ook aandacht aan de jeugd en het damesvoetbal.”

Samenwerking Reggefiber
Het gaat goed met Excelsior’31 TV. Ze hebben inmiddels zo’n 145.000 kijkers. Naast het camerawerk is Thijs druk met de social media. Hij twittert over de nieuwe items en linkt door naar diverse amateurvoetbalsites. Zo hebben ze een flinke achterban weten te binden. Begin van dit jaar nam Reggefiber contact op. Ze hadden interesse in Excelsior’31 TV en zagen een mogelijkheid tot samenwerking.

Met als resultaat dat de zender vanaf deze week in heel Twente te zien is! Via het menu van uw digitale tv vindt u onder de kop Rijssen-Holten vanaf deze week ook Excelsior’31 TV. Via de zender zijn onder andere reportages en interviews te zien. Het werkt door middel van video on demand. Niet live gepresenteerd, maar iedereen kan op zijn of haar eigen tijd de filmpjes bekijken.

Vanaf heden wordt iedere donderdag ook een weekjournaal opgenomen. Hierin komen onder andere aan bod: Latje trap, Hoe gaat het met…, Pupil van de week en natuurlijk de voorbeschouwing. De drie heren hopen op nog meer kijkers via deze weg. Bert: “We hopen dat we nieuwe kijkers trekken die er toevallig langs zullen zappen. Maar het is ook gewoon stoer dat mensen nu op het grote scherm kunnen kijken, in plaats van op de pc.” Vanaf deze week zal Excelsior’31 TV beschikbaar zijn.

-------------

Noot Excelsior'31 TV: omdat hier ook onze opnames in HD kwaliteit uitgezonden wordt is het noodzakelijk om een HD box te hebben!

Kalender icoon dinsdag 20 augustus 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers