Excelsior'31 doet serieus aan klantenbinding (7-2 winst op Noordwijk)

Foto bij Excelsior'31 doet serieus aan klantenbinding (7-2 winst op Noordwijk)

Excelsior'31 doet serieus aan klantenbinding (7-2 winst op Noordwijk)

* Klik hier voor 245 foto's (copyright www.excelsior31.nl).

* Klik hier voor een uitgebreide samenvatting van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Bert Bosschers.



Excelsior’31 – v.v. Noordwijk 7-2 (3-0)
18. Denis Mahmudov 1-0
31. Denis Mahmudov 2-0
35. Mark Bloemendaal 3-0
46. Denis Mahmudov 4-0
47. Denzel James 4-1
59. Robert Wilens 5-1
72. Mohammed Faouzi 5-2
75. Denis Mahmudov 6-2
78. Denis Mahmudov 7-2

Opstelling Excelsior’31: 
Arjan Kok, Adi Draganovic, John Lubbers, Andreas David, Kevin Troost, Mark Bloemendaal (61. Gerald ten Hove), Amanuel Isa (46. Reno Timmerman), Niek Davina, Denis Mahmudov, Robert Wilens en Hakim Ezafzafi (71. Dylan Vosskuhler) 

Opstelling v.v. Noordwijk: 
Mustafa Amezrine,Robin van Vliet, Marcel Akerboom, Bob Hoogkamer, Stefano Goncalves, Diederick Hoogerwaard (46. Denzel James), Mohammed Faouzi, Rob Overvliet, Maurits Splinter, Thom Wijnalda en  Raymond Manuputty

Scheidsrechter: dhr. Serik
Toeschouwers: 850
Gele kaart: Adi Draganovic (Excelsior’31); Maurits Slinter en Bob Hoogkamer (v.v. Noordwijk)



Op Denis Mahmudov staat geen maat
Bron Voetbal op Zaterdag
Tekst: Joost Houtappels
Foto's: copyright www.excelsior31.nl

RIJSSEN - Het zou zomaar eens kunnen dat er de komende weken wat meer rood-witte stoeltjes bezet zijn dan normaal op sportpark De Koerbelt. Omdat Excelsior '31 de toch wel verrassende koploper is van de topklasse. En omdat er iemand rondloopt die eigenlijk een tweede kans verdient in het betaald voetbal.

Als de Nederlandse betaald voetbalclubs slim zijn, sturen ze snel een mannetje naar Rijssen om topschutter Denis Mahmudov te gaan bekijken. De Tukkers veegden Noordwijk met 7-2 van het veld.Mahmudov maakte er zelf vijf en gaf de assist bij een zesde doelpunt.



Na twee wedstrijden staat de 'grote kleine man' al op zeven doelpunten en is Excelsior '31 in elk geval een week de beste zaterdagamateurclub van Nederland. Het spelplezier spatte er vanaf bij de spits, die inmiddels te goed lijkt voor Excelsior.

Na dertien wedstrijden in de Jupiler League voor AGOVV Apeldoorn en één doelpunt als prof verdient Mahmudov een tweede kans. ,,Ik heb nog geen aanbiedingen gehad, maar als het zo blijft gaan dan hoop ik dat er een mooie club komt. Ik heb betaald voetbal nog niet uit mijn hoofd gezet.'



In het duel met Noordwijk kreeg Mahmudov alle kans zijn kwaliteiten te etaleren. Werkelijk elke actie leverde zo'n beetje een doelpunt op. Alleen in de tweede helft had hij het vizier even niet op scherp staan. Alleen voor doelman Mustafa Amezrine mikte Mahmudov de bal net een paar centimeter teveel naar links. Via de binnenkant van de paal vloog het speeltuig weer het veld in.

Vrijwel al zijn andere doelpogingen waren raak. De Noordwijkse achterhoede werd tureluurs getikt door de balvaardige dribbelaar.Excelsior-trainer Hans van Dijkhuizen had het allemaal met een brede glimlach vanaf zijn stoeltje zitten bekijken. Al was hij niet negentig minuten relaxed, moest hij toegeven.

"Tot aan de 1-0 hadden we het niet echt makkelijk. En na de 4-1 stonden we een tijdje onder druk. Noordwijk heeft een stel sterke spitsen lopen."



Natuurlijk had Van Dijkhuizen - net als ieder ander op De Koerbelt - genoten van Mahmudov. "Voor ons is het niet te hopen dat hij vertrekt, maar als hij de kans krijgt zich sportief te verbeteren, dan gun ik het hem natuurlijk van harte. Ik zit zelf in de scouting van PEC Zwolle, dus misschien kan ik hem daar vast aanbevelen."

De trainer zag wel wat verbeterpuntjes voor zijn topscorer. "Kijk, in het betaald voetbal maakt hij natuurlijk minder makkelijk doelpunten dan nu. En in de omschakeling moet hij beter worden." Op de vraag of dat soort dingen werkelijk uitmaakt als een spits er vijf scoort in één wedstrijd, toverde Van Dijkhuizen slechts een grote glimlach tevoorschijn.

De nieuwe koploper had de thuisbeurt halverwege al beslist. Mahmudov rondde bij de 1-0 prima af na een steekpassje van Amanuel Isa. De 2-0 kwam bijna volledig op het conto van de spits zelf, die de Noordwijkse achterhoede uitspeelde alsof die er niet stond. Mark Bloemendaal zag daarna de bal rechtstreeks het doel in vliegen vanaf de cornervlag: 3-0.



Direct na de hervatting tikte Mahmudov de vierde binnen, voordat invaller Denzel James iets terugdeed namens de bezoekers. Robert Wilens scoorde op aangeven van Mahmudov de vijfde van Excelsior, dat na de 5-2 van Mohammed Faouzi via opnieuw Mahmudov uitliep tot 7-2. Waarmee het nu, op doelsaldo, koploper is van de topklasse. Noordwijk staat na het eerdere verlies tegen GVVV nog op nul punten.

Hoeveel de zes punten die nu al binnen zijn straks waard zijn, blijkt aan het eind van het seizoen. Maar iedereen in Rijssen koestert hetgeen behaald is en trok zaterdag de vergelijking met een jaar geleden, toen Excelsior'31 ook de eerste wedstrijd won en daarna maar één puntje haalde in tien wedstrijden.



"We willen in de eerste plaats een probleemloos seizoen", aldus Van Dijkhuizen. "En dus wegblijven van die onderste plekken. Vorig jaar hebben we trouwens ook wel een boel goede wedstrijden gespeeld, zonder daar de credits voor te krijgen. Staan we nu bovenaan? Ja, dat zou zomaar eens kunnen he? Laten we PEC maar als voorbeeld nemen dan."

Met zeven doelpunten is Mahmudov intussen de onbetwiste topscorer van de eerste twee competitieweekends. "De kracht van dit team is dat het een voetballende ploeg is. Vorig jaar zijn we moeizaam begonnen, maar pakten we het in de tweede seizoenshelft ook goed op. Ik moet een compliment maken aan de trainer, die ons altijd het vertrouwen geeft", sprak de goalgetter, die ondanks vijf voltreffers en een assist een tikje teleurgesteld was over de bal die hij bij een honderd procent kans op de paal schoot. Er komen nog 28 wedstrijden om dat recht te zetten.

Excelsior’31 doet serieus aan klantenbinding 
Excelsior’31 mocht na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Serik (uit Deventer) een staande ovatie in ontvangst nemen, van het thuispubliek. Het schotelde de toeschouwers een wervelende voetbalshow voor, met absolute uitblinker Denis Mahmudov als creatieve geest en ‘orkestleider’. 

De vraag onder de krappe 1000 toeschouwers, na 90 minuten likkebaarden, was dan ook: ‘Was Excelsior’31 vanmiddag zo goed, of Noordwijk zo slecht?’. De waarheid zal ergens in het midden liggen. De manier waarop afgelopen week Barendrecht – en vanmiddag Noordwijk – terzijde werden geschoven sprak boekdelen. 

Desondanks kende de ploeg van coach Hans van Dijkhuizen een aantal fases van verval en zakte de concentratie danig weg. Dat Noordwijk dit euvel slechts twee keer afstrafte, was symptomatisch.

Conclusie is dat de aanvalslinie van de Rijssenaren uiterst lastig te verdedigen is. Het beweegt als een op hol geslagen ratelslang en slaat genadeloos toe op de momenten dat de wedstrijd er om vraagt. Het lijkt wel alsof het trio Mahmudov- Wilens – Ezafzafi alle drie een vrij rol hebben, want het switcht voortdurend van positie en is daarmee uiterst lastig te verdedigen.

De overwinning van de thuisploeg was geenszins geflatteerd. Sterker nog, de uitslag had zomaar nóg hoger uit kunnen vallen, maar zoals aanvaller Robert Wilens het verwoordde: ‘Op goed moment moet je tevreden zijn..’ 

Twentse nuchterheid zal absoluut voorkomen dat de Rijssenaren naast de schoenen gaan lopen. Daar is geen enkele reden voor. Voortdurend wordt gewezen op de ‘valse start’ van afgelopen seizoen, met 4 punten uit 11 duels. ‘Dat nóóit weer’, meent Van Dijkhuizen en slaat daarmee de spijker op de kop.

Excelsior'31 vliegt uit de startblokken 
Bron: klik hier 
RIJSSEN - Excelsior'31 heeft het goede begin in de topklasse een nog beter vervolg gegeven. Op 'de Koerbelt' won de ploeg door onder andere vijf doelpunten van Denis Mahmudov overtuigend van Noordwijk: 7-2.

De Rijssenaren vlogen uit de startblokken tegen een pover spelend Noordwijk. Al in de eerste helft sloeg de thuisploeg drie keer toe (twee keer Mahmudov, één keer Mark Bloemendaal) en na rust trok Excelsior'31 die lijn door.

Direct na rust maakte Mahmudov zijn derde, waarna Denzel James namens de bezoekers iets terug deed: 4-1. Noordwijk had, ondanks een tweede treffer via Mohammed Faouzi, echter niets in de melk te brokkelen en kon alleen maar toezien hoe Mahmudov er lustig op los scoorde.

De spits van Excelsior'31 maakte er nog twee en liet tussendoor ook Robert Wilens een doelpunt maken. 

Door de overwinning, en de 4-2 zege van vorige week op Barendrecht, mag Excelsior'31 zich minstens voor een week koploper noemen. De Rijssenaren hebben evenveel punten als Capelle, Excelsior Maassluis en Kozakken Boys, maar een veel beter doelsaldo.

 

Kalender icoon zondag 1 september 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers