Zaalvoetballers Excelsior’31 stunten in de beker tegen Robur et Velocitas

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 stunten in de beker tegen Robur et Velocitas

Samenvatting Robur et Velocitas 1 - Excelsior'31 1met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben maandagavond voor een daverende verrassing gezorgd. De eerste poulewedstrijd, uit bij Robur et Velocitas in Apeldoorn werd met 3-3 gelijkgespeeld. Aangezien Excelsior’31 het komende seizoen in de Hoofdklasse uitkomt en Robur et Velocitas één van de favorieten voor de titel in de klasse hoger is, de Topklasse, mag dit gezien worden als een zeer knappe prestatie van de ploeg uit Rijssen.

Excelsior’31 trad deze avond aan zonder sterkhouders Gilano Samangoen (buitenland), Jan Borghuis (werk), Maarten Postma (werk) en Marien Baan (griep). Zij werden vervangen door Geert Slagman, Henk Lankamp en keeper Andries Slagman.

Ondanks deze mutaties speelde Excelsior’31 een uitstekende wedstrijd tegen een tegenstander van hoog niveau. Hoewel Excelsior’31 vooral tot verdedigen werd gedwongen, kwam het er regelmatig zeer gevaarlijk uit. Uit één van deze snelle aanvallen was het Agassi Daneljan die de 0-1 aantekende. Voor rust moest Excelsior’31 wel twee doelpunten incasseren, waardoor de ruststand 2-1 was in het voordeel van de ploeg uit Apeldoorn.

In de wetenschap dat Robur et Velocitas na de rust de score verder zou willen uitbouwen, bleef Excelsior’31 gecontroleerd spelen, maar gaf steeds minder kansen weg. Diep in de tweede helft kwam het op 2-2 door Arnoud Baan.

Hierna zette Robur et Velocitas opnieuw aan en leek het duel beslist na de 3-2. Excelsior’31 ging echter alles of niets spelen en zette druk op de tegenstander. Uit een corner van de nieuwe speler uit Almelo, Nathan Oraile, scoorde opnieuw Arnoud Baan de 3-3. Door dit gelijke spel behoudt Excelsior’31 uitzicht op een plek in de tweede ronde van het bekertoernooi. Excelsior’31 speelt in de poulefase van het toernooi verder nog tegen HHC en Drienerlo.

Datzelfde Drienerlo is komende donderdagavond, 5 september, de eerste tegenstander van Excelsior’31 in de Hoofdklasse. De ouverture van het seizoen is om 20.00 uur in de Reggehal te Rijssen.

Toegang is gratis.

Doelpunten Excelsior’31:  Arnoud Baan 2x, Agassi Daneljan.

Wedstrijdselectie: Andries Slagman (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Arnoud Baan, Agassi Daneljan, Nathan Oraile, Henk Lankamp en Geert Slagman,

Coach: John Baas
Leider: Aalidus ter Harmsel