Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen eerste competitieduel tegen Drienerlo

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen eerste competitieduel tegen Drienerlo

Samenvatting Excelsior'31 1 - Drienerlo 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben donderdagavond de thuiswedstrijd tegen VV Drienerlo met 7-3 gewonnen. Na een moeizam begin van de eerste wedstrijd van de competitie, werd het spel in de tweede helft beter en beter. De achterstand van 2-3 een kwartier voor tijd werd meer dan teniet gedaan en uiteindelijk was Excelsior’31 de terechte winnaar in de altijd moeilijke eerste wedstrijd in de Hoofdklasse F.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Mark Averesch. De keeper van het negende veldteam en in het verleden ook actief in de zaal, overleed eerder deze week na een lang ziektebed op 34-jarige leeftijd. Spelers en begeleiding van de selectie van de zaaltak van Excelsior’31 condoleren zijn familie en vele vrienden met dit grote verlies en wensen hen veel sterkte voor de toekomst.

Na een goede voorbereiding met een overwinning en een gelijkspel tegen Topklassers HHC en Robur et Velocitas waren de verwachtingen hooggespannen voorafgaand de wedstrijd. Na het openingsdoelpunt van Sander Kwintenberg, kwam VV Drienerlo echter op een 1-2 voorsprong en na een gele kaart van Gerald Keizer zagen de zaken er bij de rust niet best uit voor Excelsior’31. De man-minder-situatie werd echter zonder kleerscheuren doorgekomen en daarna zette de thuisploeg aan.

Na belangrijke doelpunten van opnieuw Sander Kwintenberg en Agassi Daneljan kwam Excelsior’31 op voorsprong. In de slotfase liep het nog uit naar een 7-3 uitslag met een aantal schitterende doelpunten met veelal als aangever Jan Borghuis.

Voor de komende weken staan er voor Excelsior’31 twee lastige uitwedstrijden op het programma. Volgende week vrijdag speelt het uit bij angstgegner Jong Eagles/Markt 19 en de maandag erop wordt er afgereisd naar promovendus SV Nieuwleusen.

Doelpunten Excelsior’31: Sander Kwintenberg 2x, Maarten Postma 2x, Arnaud Baan, Agassi Daneljan en Nathan Oraile.

Wedstrijdselectie: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Arnaud Baan, Agassi Daneljan, Nathan Oraile, Jan Borghuis en Maarten Postma.

Coach: John Baas

Leider: Aalidus ter Harmsel

Grensrechter: Frank ter Harmsel