Excelsior'31 2 maakt vliegende competitiestart met 4-0 winst op ASVD 2

Foto bij Excelsior'31 2 maakt vliegende competitiestart met 4-0 winst op ASVD 2

René Kamphuis, Simon Baysoy, Robin Schär, Nick Haase, Danny Schoenmaker, Marco Stegeman, Coen Vloedgraven, Jelte van der Berg, Marco Aydin, Frank Averesch en Marco ten Bolscher

Wissels Excelsior’31 2:
Gert-Jan Schultink, Stephen Jansen, Mats Knol

Verslag door Gert-Jan Schultink
Vandaag stond de eerste competitie wedstrijd tegen ASV Dronten op het programma. Vooraf aan de wedstrijd een minuut stilte i.v.m. het overlijden van Mark Averesch en Mieneke van Losser-Rutterkamp.

Na deze minuut stilte begon de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut kregen wij de opdracht om ASV Dronten vast te zetten, snel de bal te veroveren en dan vanuit de organisatie te gaan voetballen. De eerste 15 minuten verliep dit moeizaam met als gevolg een rommelig begin van de wedstrijd aan beide kanten.

Na 15 minuten kwam er meer rust in de ploeg, er werd vrij goed rondgespeeld en vooral de beweging zonder bal was goed. In de 20e minuut werd Simon Baysoy vrijgespeeld na een onderschepping, Simon wist met een steekbal Marco Aydin te bereiken die de bal kiezelhard boven in het doel schoot 0-1.

In de 27e minuut stond Frank Averesch middels een strak schot in de korte hoek aan het einde van een prachtige aanval, via vele schijven op het middenveld, 0-2. Na 35 minuten was het weer Frank Averesch die een doelpunt maakte ditmaal door het benutten van een terecht gegeven strafschop.

De scheidsrechter had hier eigenlijk rood moeten geven aangezien de doorgebroken Marco ten Bolscher de keeper al voorbij was 0-3.

Vlak na rust kwam ASV Dronten even opzetten maar echt gevaarlijk werden ze niet. In de 60e minuut deed de trainer van ASV Dronten een alles of niets poging door 3 aanvallende wissels in te brengen. Dit pakte mede door goed verdedigingswerk aan de kant van Excelsior’31 2 niet goed uit.

In de 65e minuut werd de genadeklap uit gedeeld doordat een counter goed werd uitgespeeld. Frank Averesch ging vrij op de keeper af, was niet zelfzuchtig en gaf Marco ten Bolscher een niet te missen kans 0-4. Na de 0-4 was de wedstrijd gelopen en hoefden we de wedstrijd alleen nog maar uit te spelen.

Dit lukte probleemloos met als resultaat een prima 4-0 overwinning van Excelsior’31 2.