Bekerwinst in Hengelo voor Meiden E1

Foto bij Bekerwinst in Hengelo voor Meiden E1

Bekerwinst in Hengelo voor Meiden E1

In de eerste uitwedstrijd van het seizoen hebben de dames van Excelsior '31 E1 een keurige 1-5 overwinning geboekt op de dames van ATC '65 E2.

Op het mooie sportpark ten noorden van de verbindingsweg tussen Amsterdam en Moskou werd op echt gras gespeeld voor een bekerwedstrijd. Voor alle meiden een spannende ochtend, het was de eerste keer dat ze buiten de deur zouden spelen. 

Tijdens de voorbeschouwing in de kleedkamer werden de belangrijkste zaken nogmaals herhaald: samenspelen en scoren. En dat werd gedaan! Na 5 minuten tikte Esmee de 0-1 binnen, kort daarna gevolgd door een fraaie trap van Christy die net naast ging.

Het spel ging heen en weer en ook ATC '65 kreeg enkele kansjes, Isabo stond gelukkig niets voor niets in de goal. In de laatste minuten voor de rust was het eenrichtingsverkeer:

Anouck passte op Christy voor de 0-2, nogmaals Esmee maakte een foutje van de Hengelose keepster 0-3 en Annabel schoor hard de 0-4 binnen op aangeven van Anne.

Na de rust gingen de Rijssense dames verder met goaltje knallen, de ballen gingen er echter zeer moeilijk in. Een pegel van Noah werd gestopt en de rebound van Maud ging net naast. Kyra schoot na een mooie rush in het zijnet en ook Tamar mikte tweekeer net naast.

Linde was wel scherp en schoot de vijfde hard in de verre hoek. De Excelsior dames gingen iets minder geconcentreerd spelen en daardoor kon ook ATC '65 een keer juichend terug naar de eigen helft.

Dames: proficiat! Volgende week begint de competitie, succes!

Kalender icoon zaterdag 7 september 2013

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers