Excelsior'31 C1 slaat na rust toe tegen s.v. Epe C1

Foto bij Excelsior'31 C1 slaat na rust toe tegen s.v. Epe C1

Verslag Excelsior’31 C1 – Epe C1 5-3 (2-2), door C1 coach Eelco Seegers.

Opstelling:
Stefan Leusink, Lars Voortman, Sander Gerritsen, Gerald Pas en Sven Brinks, Lars Nijeboer, Jasper Veltkamp, Mark van Pijkeren, Mitchell Brugts, Mart Geels en Tycho ter Steege.

Wissels: Maarten Pluimers, Yarnick van Woudenberg en Frank Gerritsen Mulkes.

Zaterdag stond voor C1 van Excelsior’31 de eerste competitiewedstrijd op de planning. Tegenstander was Epe C1. We speelden op het jeugdveld (veld 4) en waren één van de eerste selectie-elftallen die thuis de kunsten voor een nieuwe voetbal seizoen mocht laten zien.

Dit gebeurde dan ook al snel in de wedstrijd. De eerste goede aanval van Excelsior werd direct goed afgerond door Jasper Veltkamp, 1-0. Keurig positiespel en de rust om van achter uit de vrije man op het middenveld te vinden werden beloond.

In het vervolg van de wedstrijd probeerde Excelsior het spel te maken maar konden de vrije man op het middenveld niet vinden. Het baltempo was te laag en Epe stond goed georganiseerd op eigen veld.

Epe kwam hierdoor meer in de wedstrijd en Excelsior werd slordig. We grepen te laat in bij duels waardoor we veel vrije trappen en corners tegen kregen. De 1-1 viel dan ook uit een vrije trap vanaf de zijkant.

Stefan kon de bal nog toucheren, via de lat belandde het voor de voeten van een Epenaar 1-1. De 1-2 viel uit een dito situatie. Een cornerbal werd door Excelsior’31 niet weg gewerkt. Epe was er opnieuw sneller bij en zo keken we tegen een 1-2 achterstand aan. Het wedstrijdbeeld bleef het zelfde en de spelers raakten niet in paniek door deze klap.

Voor rust wisten we zelfs nog op gelijke hoogte te komen. Jasper stuurde Mart Geels diep, die koel afrondde vanaf rechts. Rust 2-2.

In de 2e helft hanteerde Excelsior’31 een hoger baltempo. Er werd meer over de zijkanten opgebouwd en we konden al snel de voorsprong weer nemen. We kregen eerst nog twee goede mogelijkheden via Mark van Pijkeren. Zijn inzet was niet voldoende voor de 3-2.

Mart Geels bracht wel verandering in de stand. Hij kreeg de bal dankzij Mark voor zijn voeten en het graniet uit Enter wist er wel raak mee, 3-2!

De voorsprong gaf de C1 vleugels en er werden meer kansen gecreëerd. Door een fantastische solo van Jasper wist Excelsior’31 zelfs de score uit te breiden naar 4-2. Epe probeerde via enkele wissels nog iets terug te doen maar echt in de wedstrijd kwamen zei nooit.

Wel moest de verdediging blijven opletten voor de snelle buitenspelers, die niet veel gezocht werden. De beslissende goal kwam uiteindelijk van de voet van Tycho ter Steege, via een goede steekbal van Jasper wist hij er wel raad mee. Een keurige schuiver onder in de hoek 5-2.

Echter was dit niet de eindstand. Epe wist nog iets terug te doen, opnieuw via een corner. Excelsior’31 kreeg de bal weer niet weg waardoor Epe de eindstand op 5-3 bepaalde.

De eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen! Er was veel publiek aanwezig. Ze zijn getrakteerd op veel goals. Zaterdag spelen we ‘uit’ bij HSC’21 C1.