Excelsior’31 2 zaal wint eerste thuiswedstrijd

Foto bij Excelsior’31 2 zaal wint eerste thuiswedstrijd

Samenvatting Excelsior'31 2 - ATIK 1, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - Het tweede team van Excelsior’31 heeft haar eerste thuiswedstrijd ruim gewonnen. Met energiek voetbal wist het de hoofdmacht van ATIK uit Apeldoorn met 7-2 te verslaan.

De Rijssenaren begonnen, net als in de vorige twee wedstrijden, slap aan de wedstrijd. Na enkele minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Kort daarna kreeg captain Arend Baan zijn eerste gele kaart van het seizoen, maar bepaald niet de eerste in zijn loopbaan. Maar de scheidsrechter hielp Excelsior’31 2 uit deze benarde positie door de tegenstander ook een gele kaart te tonen. Het jonge team van coach Ichtus Rahanra herpakte zich. Wederom kreeg het hulp van de scheidsrechter, die ditmaal de aanvoerder van ATIK 1 een gele kaart gaf. Hier wist Tom Kamphuis uiteindelijk te profiteren door de bal in de korte hoek te prikken.

Daarna ontbrandde de wedstrijd pas echt. Het spel verplaatste zich snel van de ene naar de andere helft. Een verdedigingsfout van Excelsior’31 2 was de inleiding voor het tweede tegendoelpunt. Keeper Joost Overeem werd eenvoudig gepasseerd. Maar met nog een paar minuten op de klok hadden de strijders van het tweede nog maar één missie: voorkom een achterstand bij rust.

Frivool en fris voetbal, dat was het middel waarmee ATIK 1 werd bestreden. Rik Harbers trok de stand gelijk, zijn afstandschot werd verkeerd ingeschat door de keeper en verdween in bovenhoek. Kort voor rust kwam Excelsior’31 2 zelfs nog op voorsprong. Niek Haase rondde een rush langs de linkerkant van het veld met een puntertje af, 3-2. Excelsior’31 2 kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong, op een wel heel belangrijk moment. Kort daarna klonk het rustsignaal van de scheidsrechter.

Na rust hadden overwegend de jongens van coach Ichtus Rahanra het voor het zeggen. Door compact te verdedigen en snel te counteren creëerden ze kans na kans. Een cornervariant stelde Henk Lankamp in staat om de 4-2 binnen te schuiven.

ATIK 1 gaf de wedstrijd op. Het tweede team van Excelsior’31 kon de wedstrijd nagenoeg probleemloos uitvoetballen. Joost Overeem werd nog wel een keer flink op de proef gesteld, maar met een bovengemiddelde reflex doorstond hij de proef. Met nog drie doelpunten kreeg het publiek wat het wilde. Arend Baan maakte wellicht de mooiste goal van de avond. Hij rondde een prachtige hakbal van Tom Kamphuis briljant af, door hem met gevoel in de kruising te plaatsen. Rik Harbers scoorde uit een snelle counter, waarna Niek Haase het laatste doelpunt langs de zichtbaar vermoeide keeper schoot. Eindstand 7-2.

Uiteraard heerste er een opgetogen sfeer in de Reggehal. Het jonge team van ‘knuffelcoach’ Ichtus Rahanra liet goed voetbal zien. Dit biedt hoop voor de komende wedstrijd.

Volgende week donderdag speelt het tweede team de volgende thuiswedstrijd. ZVO /Unica Schutte ICT 1 is dan om 20.00 uur de tegenstander van het tweede team van Excelsior’31.

Zij zullen weer hun uiterste best doen om het publiek te vermaken.

Doelpunten Excelsior’31 2: Rik Harbers 2x, Niek Haase 2x, Tom Kamphuis, Henk Lankamp, Arend Baan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Joost Overeem (keeper), Arend Baan, Remco Haan, Niek Haase, Tom kamphuis, Rik Harbers, Henk Lankamp en Geert Slagman.

Coach: Ichtus Rahanra