Excelsior’31 2 zaal wint ook tweede thuiswedstrijd

Foto bij Excelsior’31 2 zaal wint ook tweede thuiswedstrijd

Samenvatting Excelsior'31 2 - ZVO/Unica Schutte ICT 1, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN - Donderdagavond heeft het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 de tweede competitiezege van het seizoen geboekt. Thuis in de Reggehal werd ZVO/Unica Schutte ICT 1 met 3-2 verslagen.

Excelsior’31 2 begon slap aan de wedstrijd. Binnen zes minuten kwamen de bezoekers al op voorsprong. Op achterstand komen lijkt bijna een onderdeel te zijn geworden van de tactiek van het team van coach Ichtus Rahanra. Het lukte de jongens maar nauwelijks om goeie doelpogingen te produceren. Een snoeiharde vrije trap van Jan Borghuis stemde aanvankelijk iedereen tot vreugde, maar de scheidsrechter annuleerde de gelijkmaker om een, voor menigeen, onbekende reden. Kort daarna moest doelman Joost Overeem zelfs de 0-2 uit het net halen. Hij had de pech dat hij de bal precies tegen een tegenstander aanschoot, zodat de bal tergend langzaam en buiten zijn bereik over de doellijn rolde. Met deze achterstand ging het tweede ook de rust in.

Na de rust wierp Excelsior’31 2 alle schroom van zich af. De instructie van de coach wierp zijn vruchten af. Het strijdplan was eenvoudig: direct druk zetten. De bezoekers hadden niks meer in de brengen. Het resultaat mocht er zijn. Rick Harbers punterde de aansluitingstreffer binnen, na een goede actie van Jan Borghuis. Direct daarna had Tom Kamphuis bijna de 2-2 op de pantoffel, maar de bal ging voorlangs. Het bleek uitstel van executie. Na knap wegdraaien trof Tom Kamphuis ditmaal wel het doel. Hij schoot de bal knap onder de keeper door.

Maar de jongens wilden meer, ze ging vol voor de overwinning. En dat lukte ze ook. Aanvoerder Arend Baan bracht alle toeschouwers, zijn teamgenoten, zichzelf en de coach in extase. Zijn uiterst precieze punter verdween prachtig in de winkelhaak. Daarna bleef het spannend. Het spel golfde op en neer, maar het tweede hield dapper stand.

Excelsior’31 2 heeft nu beide thuiswedstrijden gewonnen. Dit mede dankzij de aanmoedigingen van het trouwe thuispubliek. Aankomende maandag moeten de jongens van Ichtus Rahanra weer aan de bak. Uit in Eibergen wacht de ontmoeting met de plaatselijke FC.

De volgende thuiswedstrijd is op 3 oktober. De tegenstander is dan WSV 2. De jongens zijn er op gebrand om dan weer een aantrekkelijke pot voetbal op de mat te leggen.

Doelpunten Excelsior’31 2: Rick Harbers, Tom Kamphuis en Arend Baan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Joost Overeem (keeper), Arend Baan, Niek Haase, Remco Haan, Henk Lankamp, Geert Slagman, Rick Harbers, Tom Kamphuis en Jan Borghuis