Patrick Loohuis (k), Simon Baysoy, Nick Haase, Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker, Marco Stegeman, Jelte van der Berg, Coen Vloedgraven, Marco ten Bolscher, Niels ten Hoeve, Frank Averesch
* Wissels: Ali Aydogan, Luèn Mensink en Ruben Willems

Een belangrijke zege voor Excelsior31 2 op bezoek bij VVOG 2 (2-3)

Verslag door Coen Vloedgraven
Zaterdag 21 september was de dag dat wij onze goede start in de competitie een vervolg wilden geven, tegen medekoploper VVOG. De 9-1 overwinning van vorige week gaf ons veel zelfvertrouwen en bracht een goed gevoel met zich mee.

In de beginfase ging het spel een beetje op en neer. Beide ploegen kregen niet echt kansen. Toch wist VVOG redelijk vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong te komen. Na de 1-0 hadden wij een betere fase en dankzij een prachtige vrije trap van Frank werd de stand 1-1.

Na de gelijkmaker ging het spel weer op en neer. Een goeie uitbraak van onze kant werd net gemist, maar een paar minuten later was het dan toch raak. Een mooie steekpass van Niels werd koel afgemaakt door Marco ten Bolscher en zo namen we een 1-2 voorsprong mee de rust in.

De tweede helft begon voor ons beter dan het begin van de eerste helft. Na ongeveer 5 minuten kregen wij een penalty die jammer genoeg werd gemist door Frank. Ondanks de penalty konden wij iets later onze voorsprong uitbouwen naar 1-3.

Een vrije trap werd gekeerd door de doelman. De rebound was voor de oplettende Marco Stegeman. We leken de wedstrijd  naar onze hand te kunnen zetten.

Door een van richting veranderde vrije trap kwam VVOG terug in de wedstrijd(2-3). Na deze treffer kregen zowel VVOG met het lichte overwicht als Excelsior mogelijkheden. Intussen kwam Ali in het veld voor  Niels.

Naar mate de wedstrijd vorderde ging VVOG steeds meer op zoek naar de gelijkmaker. Patrick redde een aantal keren belangrijk. Halverwege de tweede helft werd Coen  vervangen door Luèn. VVOG bleef aandringen. Excelsior kon er nog een paar keer goed uitkomen via Marco en Jelte, dit resulteerde alleen niet in de beslissing.

We konden de voorsprong vasthouden tot het laatste fluitsignaal en de belangrijke overwinning was een feit. Opnieuw 3 punten voor Excelsior’31 2.

Volgende week spelen wij in eigen huis tegen SDV Barneveld 2.