Excelsior'31 en Scheveningen aan elkaar gewaagd (1-1)

Foto bij Excelsior'31 en Scheveningen aan elkaar gewaagd (1-1)

Klik hier voor een samenvatting van het duel, op Excelsior'31 TV.

Beelden gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews (met Hans van Dijkhuizen en Arjan Kok) door Bert Bosschers.

Verslag met dank aan
Martin Klaassen

Op een zonnig Sportpark De Koerbelt gingen Excelsior’31 en Scheveningen de strijd met elkaar aan. Met allebei een doordeweekse KNVB-wedstrijd in de benen (Excelsior won in 120 minuten met 2-1 van Willem II en Scheveningen verloor in 90 met 3-0 van Kozakken Boys), kwamen de ploegen opvallend fit aan de aftrap.

Bij allebei was de insteek: niet afwachten, maar zelf het heft in handen nemen. Het was Excelsior’31 dat, na goed een kwartier spelen, het eerst zaken deed. Het was opnieuw de combinatie tussen Denis Mahmudov en Hakim Ezafzafi die effectief bleek. Net als dinsdag was Mahmudov de aangever en Ezafzafi de afmaker.

Lang kon Excelsior’31 niet van de voorsprong genieten. Scheveningen, dat zich niet van de wijs liet brengen na de tegentreffer, bleef gedisciplineerd het eigen spel spelen. Het doelpunt waarmee de gasten in de 24e minuut langszij kwamen mocht er absoluut zijn.

Ferry De Jong maakte op links gebruik van de ruimte en haalde van een meter of 25 verwoestend uit. De bal ging in een streep, diagonaal langs de uitgestrekte armen van Arjan Kok.

Het vervolg tot de rust was rommelig. Excelsior’31 kon de bal moeilijk in bezit houden. Dat was een kolfje naar de hand van een goed georganiseerd spelend -en op de counter loerend Scheveningen. De creativiteit voorin bij de gasten liet echter te wensen over. De Excelsior’31-verdediging smoorde het gevaar vaak in een vroeg stadium.

Na rust hielden zowel Excelsior’31 als Scheveningen zich de eerste tien minuten rustig. Na goed zeventig minuten spelen werd het interessant. John Lubbers was met een kopbal dicht bij een voorsprong voor Excelsior’31. Een speler op de lijn belette hem het scoren.

Ook Scheveningen had geen zin om het bij het ene punt te houden. Het profiteerde na een verkeerde pass bijna, maar doelman Kok was paraat op een aardige doelpoging. De volgende goede kans was voor Mahmudov. Na een wippertje van Draganovic, over de verdediging, was het Mahmudov die kon aanleggen. Zijn schot werd gekeerd door een goed keepende Samir Beeldsnijder.

Het slotakkoord van de goede kansen was voor Scheveningen. Een katachtige redding van Arjan Kok zorgde ervoor dat het toch bij een puntendeling bleef. Gezien het wedstrijdverloop was dat terecht.

Scoreverloop: 16. 1-0, Hakim Ezafzafi, 24. 1-1, Ferry de Jong.

Geel: Mark Bloemendaal (Excelsior’31), Ferry De Jong (Scheveningen)