Excelsior'31 3 bezig aan opmars (3-1 winst op WVF)

Foto bij Excelsior'31 3 bezig aan opmars (3-1 winst op WVF)

3e - WVF 3 (eerste deel foto's (copyright www.excelsior31.nl), de rest volgt zondag tegen 21.00 uur)

Excelsior ’31 3 – WVF 3 3-1 (2-0)

Opstelling Excelsior ’31 3:
Patrick Loohuis, Mark S., Ruben W., Niek B., Jacco V. (Danny S.), Jeroen D. (Stephen J.), Robert H., Sjors van G., (Joey GM), Theun B., Yorrick C. en Laurens H.

Zaterdag stond de competitiewedstrijd tegen middenmoder WVF 3 op het programma. Op basis van statistieken een soort gelijke tegenstander. We wisten dus wat ons te doen stond.

We begonnen goed aan de eerste helft, we zaten er kort op en de tweede ballen werden vaak gewonnen. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooi uitgespeeld doelpunt wat over de flanken werd bespeeld. Tuute gaf de afgemeten voorzet van rechts op het hoofd van Yorrick die hem binnen kopte.

Na dit doelpunt bleven we druk houden, en WVF kwam nauwelijks in hun spel. Na ca. 25 minuten kreeg Yorrick de kans om van afstand te schieten, hij haalde uit maar het schot was zwak, waardoor het een onbedoelde steekpass werd waar Theun heel alert op reageerde en deze aanval daarmee verzilverde.

Ook Wvf kreeg kansen in de eerste helft, de grootste kans kwam voort uit de corner, maar door een goede redding van Patrick voorkwam hij de ‘ vroege’ aansluitingstreffer.

De tweede helft.
We begonnen scherp en wilden de wedstrijd op slot gooien. WVF zat er ook kort op, en zij begonnen fanatiek aan de tweede helft. Dit resulteerde tot grote kansen voor WVF maar het doelpunt bleef uit.

Tot er een moment kwam waarbij de bal in de kluts viel en WVF hier van profiteerde door de bal te steken op de spits van hun. Deze kans werd verzilverd en zo werd het een kwartier na rust 2-1 en de spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd.

De verwachting was dat we in moesten zakken om de voorsprong te behouden. WVF gaf een ‘ beetje’ druk en wij konden er via de vleugels op reageren door counteren. De kansen die over en weer kwamen waren groot, en tot 10 minuten voor tijd werd en nog geen kans verzilverd.

Diep in blessuretijd kwam Stephen Jansen nog met een mooie dribbel en hij stelde de overwinning veilig door deze dribbel af te ronden in de 96e minuut, (3-1).