Zaalvoetballers Excelsior’31 lopen zich stuk op Sparta Enschede

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 lopen zich stuk op Sparta Enschede

Samenvatting Excelsior'31 1 - Sparta Enschede 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben donderdag de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede met 2-2 gelijkgespeeld. Na een 0-2 achterstand kwam Excelsior’31 vlak na de rust op 2-2. Met nog ruim twintig minuten leek er nog ruim voldoende speeltijd om de punten in Rijssen te houden. De bal wilde er echter niet in, zodat Excelsior’31 slechts een punt overhield aan deze thuiswedstrijd. Door dit puntverlies raakt Excelsior’31 opnieuw achterop in de strijd om de titel. Het gat is nu al vijf punten.

Sparta Enschede is afgelopen seizoen gepromoveerd naar de Hoofdklasse en stond in de middenmoot. Excelsior’31 creëerde in het begin veel kansen, maar stuitte regelmatig op de uitstekende doelman van Sparta Enschede. Uit de eerste de beste kans voor de gasten lag de bal in het mandje en liep Excelsior’31 achter de feiten aan. Na opnieuw onoplettendheid in de verdediging moest het ook nog 0-2 worden, voordat Gilano Samangoen de aansluitingstreffer scoorde na subliem voorbereidend werk van Jan Borghuis.

Na de rust zette Excelsior’31 druk op de tegenstander, hetgeen al vrij snel resulteerde in de gelijkmaker van Maarten Postma. Hierna was het wachten op de 3-2. Arnoud Baan scoorde wel, maar deze treffer werd afgekeurd, omdat er een kleine overtreding gemaakt zou zijn in een op het oog normaal duel. Halverwege de tweede helft viel Jan Borghuis uit met een enkelblessure, waardoor er creativiteit wegviel.

Ondanks dit kreeg Excelsior’31 toch voldoende kansen met Nathan Oraile, Gerald Keizer en Maarten Postma. De bal wilde er echter niet in, waardoor Excelsior’31 genoegen moest nemen met een gelijkspel in dit thuisduel. Met nog twee wedstrijden te gaan in deze periode, lijkt het zich op de eerste periodetitel op dit moment verkeken.

Volgende week zullen de zaalvoetballers twee maal in actie komen. Maandag staat de zware uitwedstrijd bij het nog ongeslagen ASV Dronten op het programma. Donderdag zullen in de Reggehal de degens met HHC Hardenberg worden gekruist in de strijd om de beker. Ook dan is de onvoorwaardelijke steun van het Rijssense publiek hard nodig.

Doelpunten Excelsior’31: Gilano Samangoen, Maarten Postma.

Wedstrijdsleectie Excelsior'31: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Arnoud Baan, Agassi Daneljan, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma en Jan Borghuis.

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel