Excelsior'31 3 geeft zekere voorsprong uit handen (2-2)

Foto bij Excelsior'31 3 geeft zekere voorsprong uit handen (2-2)

Hatto-Heim 2 - Excelsior'31 3 2-2 (0-2)

Zaterdag stond de wedstrijd tegen de nummer 3,  Hatto-Heim 2, op het programma. Hatto-Heim heeft evenveel punten als ons. Alleen hebben wij een beter doelsaldo.

Eenmaal aangekomen op sportpark Het Achterveen in Hattem bleek dat er geen scheidsrechter was. De eerste had zich de avond van te voren afgemeld. Zijn vervanger melde een uur voor de wedstrijd dat ook hij niet kon komen fluiten.

Na wat overleg werd besloten dat een clubscheids van Hatto-Heim de wedstrijd zou gaan leiden.

De volgende spelers verschenen aan de aftrap:
Wilco Nieuwenhuis, Marc Seppenwoolde (43. Simon Kool), Niek Bakker, Ruben Willems, Jacco Vis, Niek Gerritsen, Robert Harbers, Luen Mensink (84. Joey Gerritsen Mulkes), Laurens Harbers (66. Jeroen Dangremond), Yorick Calkhoven, Theun Brandriet.

Verslag door Simon Kool
Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd. Excelsior’31 3 had wel het betere spel. Het spel ging redelijk op en neer maar beide teams kregen niet ‘echte’ kansen. In de 20ste minuut was het dan toch raak. Na goed combinatiespel schoot Theun (ietwat gelukkig) de 0-1 binnen.

Na de goal veranderde er eigenlijk niets aan de wedstrijd. Excelsior’31 3 bleef het betere van het spel houden. Af en toe kwam Hatto-Heim eruit met een aanval. Ruststand 0-1.

Na het kwartiertje pauze ging het weer gelijkop. Beide teams kregen hun kansen. Ruben was dichtbij de 0-2. Maar de keeper van Hatto-Heim tikte de goed ingeschoten vrije trap knap uit de bovenhoek. Paar minuten later mocht Ruben nog eens een vrije trap van 'randje 16' nemen. Hij schoot de bal hard via de onderkant lat binnen. De keeper had hierop geen antwoord: op 0-2 (65ste minuut).

Vanaf dat moment werd het spel van Excelsior’31 3 erg onrustig en werd er niet meer gevoetbald. We zakten steeds verder in en ook voorin konden wij de bal niet vasthouden. Hatto-Heim ging aanzetten en kreeg ook een paar goede mogelijkheden.

In de 75ste minuut maakte Hatto-Heim via een afgeslagen corner de 1-2. 9 minuten later was het weer raak 2-2. Een hoge bal belandde tussen Wilco en Niek. De aanvaller wist hier wel raad mee.

Eindstand 2-2.