Excelsior’31 2 zaal zet ongeslagen thuisreeks voort

Foto bij Excelsior’31 2 zaal zet ongeslagen thuisreeks voort

Samenvatting Excelsior'31 2 - ZVV/Sparta 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de jongens van het tweede zaalvoetbalteam de thuiswedstrijd tegen ZVV/Sparta 2 uit Nijkerk met 5-2 gewonnen. Daarmee zetten ze hun succesvolle reeks in eigen huis voort. Dit seizoen werden alle thuiswedstrijden nog gewonnen.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. Rick Harbers bracht de 1-0 op het scorebord. Na een individuele actie schoot hij de bal snoeihard diagonaal onderin de hoek. Maar ZVV/Sparta kwam terug. Een ingestudeerde hoekschop leverde de gelijkmaker op. Even later kwamen de Rijssenaren weer op voorsprong. Doordat de scheidsrechter de voordeelregel goed hanteerde, kon Niek Haase de vogelvrije Henk Lankamp op zijn wenken bedienen door de bal op de tweede paal te geven: 2-1. Echter, opnieuw werd de stand gelijk getrokken. Een puntertje dwarrelde tussen twee paar benen door en belandde in het doel van Joost Overeen. Het leek er even op alsof dit ook de ruststand zou zijn, maar Rick Harbers dacht hier anders over. Nadat hij eerder al tweemaal op zijn mannelijkheid getest werd, besloot hij wraak te nemen. Na goed druk zetten, veroverde hij de bal en schoot hem, weliswaar via de keeper, binnen. Ruststand 3-2.

De tweede helft kende slechts één voetballende ploeg. Het jonge team, dat onder het bewind van knuffelcoach Ichtus Rahanra boven verwachting presteert, sloot de tegenstander compleet op. Geen moment werd hen rust gegund. Op de spaarzame momenten dat ZVV/Sparta er toch uitkwam, liet Joost zien wat goed keepen is. (Voor de insiders: naast dat Joost uitstekend keept bij het tweede, bleek dat hij ook goed kon scoren. Maar dat terzijde.) Het snelle druk zetten leverde de 4-2 op. Tom Kamphuis bleef ternauwernood in balans, zodat hij de voorbereide actie van Geert Slagman kon promoveren tot een doelpunt. Excelsior zat op rozen. Het ging onverstoorbaar door met druk zetten. Het laatste doelpunt kwam op naam van Niek Haase. Uit een cornervariant kwam hij vrij voor de keeper en schoot met links binnen; 5-2. Ondertussen liep Remco Haan ook nog tegen een gele kaart aan. Dat dit geen noemenswaardige kansen opleverde voor ZVV/Sparta, illustreerde des te meer het overwicht van het tweede.

Met 16 punten uit 7 wedstrijden doet Excelsior'31 2 uitstekend mee in de strijd om de periodetitel in de Hoofdklasse G. Vanavond (vrijdagavond) staan de twee concurrenten tegenover elkaar. Een gelijkspel zou betekenen dat Excelsior (voorlopig) alleen bovenaan blijft staan. Dat zou een mooie beloning zijn op het harde werken waar het tweede garant voor staat.

Doelpunten Excelsior’31 2: Rick Harbers (2x), Niek Haase, Henk Lankamp, Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Joost Overeem (keeper), Arend Baan, Remco Haan, Geert Slagman, Rick Harbers, Henk Lankamp, Tom Kamphuis en Niek Haase.

Coach: Ichtus Rahanra