Hulzense Boys (2e Klasse) kegelt Excelsior'31 opnieuw uit de Districtsbeker

Foto bij Hulzense Boys (2e Klasse) kegelt Excelsior'31 opnieuw uit de Districtsbeker

(uitgebreide reportage volgt zondag tegen 13.00 uur)

* Klik hier voor de samenvatting van Excelsior'31 TV, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews door Leon Simons.

Hulzense Boys - Excelsior'31: 2-2 (2-2) (Hulzense Boys wint met 5-4 na strafschoppen)

Verslag met dank aan Martin Klaassen

Als er een woord de afgelopen week populair was in Rijssen, dan was het wel het woord revanche. De Topklasser wilde koste wat kost laten zien dat de uitschakeling in de Districtsbeker van vorig jaar, bij en tegen hetzelfde Hulzense Boys, (1-1, Hulzense Boys won na strafschoppen), een incident was.

Dat het een herhaling van zetten zou worden had niemand verwacht. Na een verloren strafschoppenreeks restte er niets anders dan een aftocht met het schaamrood op de kaken.

Excelsior’31 wist wat het kon verwachten: een gemotiveerd Hulzense Boys (nummer 5 van de 2e Klasse H) dat op het eigen sportpark Smidserve zou strijden voor elke meter, een ploeg die de duels niet zou schuwen en zich niet zomaar gewonnen zou geven. Dat bleek.

De absenten, v.l.n.r Patrick Gerritsen (geblesseerd), John Lubbers (geschorst), Niek Davina (geblesseerd), Amanuel Isa (geblesseerd), Kevin Siemelink (geblesseerd), Rob ten Hove (geblesseerd) en Hakim Ezafzafi (geblesseerd)

Het elftal van Hans van Dijkhuizen, dat enkele basisspelers miste, kon daar vanmiddag maar moeilijk mee omgaan. Het speelde de tweedeklasser in de kaart door zeer slordig met het balbezit om te gaan. Het tempo was laag en er ging veel mis in de passing. Het gevolg daarvan dat er maar weinig kansen werden gecreëerd.

Hulzense Boys kwam na 7 minuten op voorsprong via aanvoerder Gregor van der Zande. Hij mocht vanaf 11 meter aanleggen na een vermeende handsbal van Adi Draganovic. Dezelfde Van der Zande verdubbelde 10 minuten later de score. Na een goede aanval over links en een strakke voorzet, kon hij de bal achter Loohuis schieten.

Zou een stunt er opnieuw inzitten? “Rustig blijven, dit gaan we goedmaken”,  deelde topschutter Denis Mahmudov bij de aftrap zijn ploeggenoten mee. De Rijssense ploeg deed dat. Maar dan wel zonder de balkunstenaar. Hij moest zich na 35 minuten geblesseerd laten vervangen.

De aansluitingstreffer kwam enkele seconden later van de voet van Andreas David. Hij kreeg, in een soortgelijke situatie als bij de 1-0 van Hulzense Boys, de kans om vanaf de penaltystip raak te schieten. Drie minuten later was het zelfs 2-2. Mark Bloemendaal schoot de bal met zijn verfijnde linker, vanaf de rand van de zestien, buiten bereik van Lars Oude Luttikhuis hoog binnen.

Erop en erover, zou je verwachten. Niets bleek minder waar. Na rust bleef Hulzense Boys uitstekend partij bieden. Excelsior’31 kwam maar niet in het vertrouwde spel en had zichzelf als de grootste tegenstander. Het werd een enkele keer gevaarlijk met goede afstandsschoten van Reno Timmerman en Robin Schär.

Peter Stiekema van Hulzense Boys was met zijn afstandsschot, vlak voor tijd, dichtbij een vroegtijdige zege. Via de paal en het achterhoofd van Patrick Loohuis verdween de bal naast het doel.

Verlengd werd er niet, strafschoppen brachten de beslissing. Na drie rake penalty’s was het Dylan Vosskühler die de bal over het doel knalde. Een redding van Patrick Loohuis, bij de 5e penalty van Hulzense Boys, bracht Excelsior’31 alsnog terug in de reeks.

De Rijssenaren moesten echter, na een treffer van Hulzense Boys, steeds in de achtervolging. Die achtervolging stopte nadat keeper Lars Oude Luttikhuis de inzet van Marco Stegeman keerde.

Feest in Hulsen, Hulzense Boys bekert verder na een verdiende zege op Excelsior’31.

Scoreverloop:

7. 1-0, Gregor van der Zande
17. 2-0, Gregor van der Zande
35. 2-1, Andreas David
38. 2-2, Mark Bloemendaal

Opstelling Excelsior'31:

Patrick Loohuis, Robin Schär (82. Marco Stegeman), Andreas David, Adi Draganovic, Dylan Vosskühler, Mark Bloemendaal, Reno Timmerman, Gerald ten Hove, Marco Aydin, Robert Wilens (70. Niels ten Hoeve), Denis Mahmudov (35. Marco Ten Bolscher)

Hulzense Boys stunt tegen Excelsior ’31
Bron: klik hier
HULSEN  - Hulzense Boys heeft voor een verrassing gezorgd in de districtsbeker door topklasser Excelsior ’31 uit te schakelen. Het duel eindigde in 2-2. Hulzense Boys nam vervolgens de strafschoppen het beste: 5-4.

Het werd een allesbehalve saaie middag in Hulsen, waar beide teams vanaf het begin zorgden voor een spannende wedstrijd. Het duel tussen zaterdag tweedeklasser Hulzense Boys en zaterdag topklasser Excelsior ’31 ontbrandde dan ook al vroeg.

Een voorzet van Peter Stiekema namens Hulzense Boys vanaf de rechterkant werd met de hand beroerd door een verdediger van Excelsior ’31. De toegekende strafschop werd benut door Gregor van der Zande: 1-0. Het spel golfde in het eerste kwartier wat op en neer en het was de thuisploeg dat opnieuw tot scoren wist te komen.

Linkerspits Wilmar Nijenhuis soleerde in de 16e minuut langs zijn directe tegenstander en gaf vervolgens een afgemeten voorzet op Gregor van der Zande die zijn 2e van de middag maakte: 2-0.

Hierna werd Excelsior ’31 sterker en liet Hulzense Boys zich wat terugzakken. De bezoekers hadden veelvuldig balbezit en Hulzense Boys loerde op de counter. Excelsior ’31 aanvaller Denis Mahmudov probeerde Hulzense Boys doelman Lars Oude Luttikhuis te verschalken met een stift, maar laatstgenoemde kon de bal nog net tot corner tikken.

Mahmudov moet vervolgens geblesseerd het veld verlaten en wordt in de 35e minuut vervangen door Marco ten Bolscher. Een minuut later produceert Excelsior ’31 de aansluitingstreffer na eenzelfde soort situatie als bij de 1-0. Een dieptebal van de bezoekers over de verdediging van Hulzense Boys resulteerde in een voorzet vanaf rechts. Hulsen verdediger Jorg Roetgerink maakte hands en ook nu wees de scheidsrechter naar de stip. Andreas David maakte geen fout en bracht Excelsior ’31 terug in de wedstrijd: 2-1.

Kort hierna werd de stand ook gelijkgetrokken door de bezoekers uit Rijssen. In de 39e zorgde Mark Bloemendaal met een geplaatst schot in de bovenhoek voor de gelijkmaker: 2-2. Vlak voor rust werd het nog bijna 3-2 voor Hulzense Boys. Henri Enserink zag uit zijn ooghoeken Excelsior-doelman Patrick Loohuis te ver voor zijn doel staan en waagde een poging vanaf 40 meter. Loohuis reageerde echter alert en kon het schot nog net tot corner promoveren. Beide teams gingen rusten met een 2-2 stand.

Het eerste wapenfeit na de thee kwam van Hulzense Boys. Een vrije trap van Tim van der Zande in de 47e minuut belandde op het hoofd van Marco Aaltink die net naast kopte. Hierna was het weer Excelsior ’31 dat de wedstrijd naar zich toe trok. De bezoekers werden gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn maar stuitten telkens op de uitstekend keepende Oude Luttikhuis. Naarmate de tweede helft vorderde werd de wedstrijd wat steviger, met over en weer wat irritatie. Excelsior ’31 probeerde de winnende treffer te forceren en trok hierbij alle registers open.

Een corner van Excelsior ’31 leek vervolgens de voorsprong te betekenen voor de bezoekende ploeg. De ingekopte corner werd echter van de lijn gehaald door Marcel van Gaal die zijn ploeg hiermee in leven hield. Hierna was het weer de beurt aan Oude Luttikhuis om reddend op te treden.

In de 75e minuut wist hij een hard schot van Reno Timmerman uit zijn doel te ranselen. In de 78e minuut deed Hulzense Boys ook weer eens aanvallend van zich spreken. De gebroeders Van der Zande zetten de aanval op aan de linkerkant, waarna Stiekema de bal op de paal ramde.

In het laatste kwartier volgden er nog hectische momenten voor het doel van de thuisploeg maar Excelsior ’31 kreeg de bal er niet in. De laatste kans van de wedstrijd was echter voor de ploeg uit Hulsen. Stiekema soleerde door de verdediging maar een Excelsior-verdediger wist hem nog net af te stoppen voor de aanvaller van de thuisploeg kon uithalen.

Nadat de scheidsrechter floot voor het einde moest de winnaar bepaald worden door middel van strafschoppen. Tijdens de eerste serie van vijf strafschoppen leek Hulzense Boys door te bekeren. Vosskuhler schoot de 2e penalty namens Excelsior ’31 hoog over. De vijfde penalty van Hulzense Boys werd echter gepakt door Patrick Loohuis en hield de bezoekers uit Rijssen hiermee in de race.

Na de eerste ronde sudden-death was de uitschakeling van Excelsior wel een voldongen feit. Invaller Christiaan Rippe maakte namens Hulzense boys geen fout, waarna Lars Oude Luttikhuis de strafschop van Excelsior wist te stoppen. Hulzense Boys bekert verder en Excelsior ’31 kan zich volledig gaan richten op de competitie.

Volgende week staat voor Hulzense Boys de kraker tegen koploper Vroomshoopse Boys op het programma. Vroomshoopse Boys deelt de eerste plek met maar liefst 3 andere teams: Be Quick ’28, OZC Ommen en Den Ham. Allen staan op 13 punten. Hulzense Boys heeft 1 punt minder verzameld dan de vier koplopers en staat op 12 punten.

Later meer! (Foto's en de samenvatting + reacties van Excelsior'31 TV)