Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen zakelijk bij Club HAC

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen zakelijk bij Club HAC

Samenvatting Club HAC 2 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de lastige uitwedstrijd bij Club HAC met 0-2 gewonnen. Door deze overwinning staan zowel het eerste als het tweede team van Excelsior’31 op dit moment bovenaan in hun Hoofdklasse. Een sprankelende overwinning was het niet in Twello. Maar wanneer er op mindere dagen ook gewonnen kan worden, kun je als team erg ver komen.

Met Henk Lankamp op de positie van de, op dag ervoor opnieuw geblesseerd geraakte Jan Borghuis, werd er afgereisd naar Twello. Club HAC is een voetballende ploeg en  met vier keer winst en vier keer verlies een middenmoter in de competitie. Excelsior’31 koos ervoor om vanuit een compacte verdediging te spelen en er bij vlagen snel uit te komen. Doordat  veelvuldig balverlies en slordig spel, kwam dit er veel te weinig uit deze avond. Na een gele kaart wegens praten voor Club HAC was het Gilano Samangoen die profiteerde van de man-meer-situatie. Hij bracht de belangrijke 0-1 op het scorebord.

Na de rust werd de wedstrijd beslist door Henk Lankamp, de man van de belangrijke treffers. Nathan Oraile, oud-speler van Club HAC gaf een boogbal van achteruit. Deze werd door een aantal medespelers niet op waarde geschat. ‘Niet zo moeilijk’ werd er gezegd; Henk Lankamp had echter wel fiducie in deze bal en scoorde beheerst de 0-2. Oraile ontving alsnog de complimenten in een voor hem bijzondere wedstrijd, die hij ook absoluut wilde winnen. In de slotfase liep Club HAC tegen nog een gele kaart aan wegens praten. Dez zege kwam mede daardoor in de laatste minuten niet meer in gevaar.

Volgende week donderdag speelt Excelsior’31 om 20.00 uur een thuiswedstrijd in De Reggehal. Op het programma staat dan de mooie derby tegen Hoekje/Toyota uit Oldenzaal.

Doelpunten Excelsior’31 1: Gilano Samangoen, Henk Lankamp.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Sander Kwintenberg, Maarten Postma, Arnaud Baan, Henk Lankamp, Agassi Daneljan