Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen overtuigend bij ZVV/Sparta Nijkerk

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen overtuigend bij ZVV/Sparta Nijkerk

Samenvatting ZVV/Sparta 3 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben woensdagavond de lastige uitwedstrijd bij ZVV/Sparta Nijkerk met 2-6 gewonnen. Door deze uitslag is Excelsior’31 nu zeker van de eerste periode en niet langer afhankelijk van de vraag of SV Nieuwleusen al dan niet uit de competitie wordt gezet. Deze ploeg is tweemaal niet op komen dagen bij een wedstrijd.

Na een lange schouderblessure stond keeper Willard Baan eindelijk weer onder de lat bij Excelsior’31; zijn vervanger Marien Baan heeft het uitstekend gedaan. Verder was Jan Borghuis nog geblesseerd, hij is wel weer in training. Na een lange busreis van Rijssen naar Nijkerk kwam Excelsior’31 moeizaam uit de startblokken. De 1-0 achterstand werd echter voor de rust nog ruimschoots goed gemaakt. Via treffers van Gilano Samangoen, Arnoud Baan, Gerald Keizer en Maarten Postma kwam Excelsior’31 op een 1-4 voorsprong.

Na de rust bleef het lang 1-4. Drie minuten voor tijd kwam ZVV Sparta Nijkerk terug tot 2-4 en werd het nog even spannend. Arnoud Baan maakte echter aan alle illusies een eind en schoot verwoestend de 2-5 binnen. Toen Nathan Oraile middels een subtiel lobje de 2-6 aantekende, was het duel beslist. Door deze overwinning blijft Excelsior’31 voorlopig nog koploper, al heeft nog wel een verliespunt meer dan ESA uit Arnhem. Wel is er duidelijk een stijgende lijn zichtbaar in het spel van de Excelsioren.

Komende twee weken speelt Excelsior’31 tweemaal een uitwedstrijd bij VV Drienerlo. Volgende week zal er eerst een duel om de beker zijn. De week erop staat het competitieduel tegen de studenten op het programma.

Doelpunten Excelsior’31 1: Arnoud Baan 2x, Maarten Postma, Gerald Keizer, Nathan Oraile, Gilano Samangoen

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Arnoud Baan en Agassi Daneljan

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel