Zaalvoetballers Excelsior’31 2 houden de drie punten in Rijssen

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 houden de drie punten in Rijssen

Samenvatting Excelsior'31 2 - Brasil'77 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de thuiswedstrijd tegen Brasil’77, na een ruststand van 4-0, met 6-4 gewonnen. Door deze overwinning blijft het team van coach Ichtus Rahanra koploper. Gonemo/Redox, waar het vorige week van verloor, volgt op drie punten.

Bij Excelsior’31 stond Marien Baan onder de lat. In het eerste team heeft hij zijn plek af moeten staan aan Willard Baan, waardoor hij weer in het tweede team keept. Ook deze avond liet hij zien behoorlijk te kunnen keepen. Hij onderscheidde zich in de eerste helft met een aantal prima reddingen.

Excelsior’31 ging in de eerste helft als een speer en na vijftien minuten voetbal stond het door doelpunten van Rick Harbers, Arend Baan en twee maal Niek Haase met 4-0 voor. Aangezien er in het restant van de eerste helft niet meer werd gescoord, was de 4-0 tevens de ruststand.

Wat er in de thee zat weten we niet, maar Excelsior’31 speelde na de rust één van haar mindere helften van dit seizoen. Nu kan dat uiteraard altijd eens voorkomen. Gelukkig had men een marge van vier opgebouwd in de eerste helft, maar het jonge team maakte het zich onnodig lastig.

Tegenstander Brasil’77 kwam terug tot 4-3 en kreeg vlak voor tijd nog een dot van een kans op de gelijkmaker, maar gelukkig ging deze doelpoging hoog over. Met nog iets meer dan één minuut te spelen leek Niek Haase de wedstrijd, met één van zijn vier doelpunten, definitief te beslissen. Maar nog geen paar tellen later zorgde een speler van Brasil’77 via een fenomenale actie voor de 5-4.

Hierdoor was het weer even billenknijpen in de Reggehal. Een strakke uitworp van keeper Marien Baan bereikte man of the match Niek Haase, die vervolgens in de slotseconde nu wel voor definitieve beslissing in de wedstrijd zorgde. Eindstand: 6-4.

Volgende week speelt Excelsior’31 wederom een thuiswedstrijd. In het kader van de bekercompetitie speelt het dan op donderdag om 20.00 uur in de Reggehal tegen LZV/Kuypers Hair&Well.

Doelpunten Excelsior’31 2: Niek Haase (4x), Rick Harbers, Arend Baan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Rick Harbers, Henk Lankamp, Remco Haan, Tom Kamphuis en Niek Haase

Coach: Ichtus Rahanra