G-team in actie op voetbaltoernooi bij GFC

Foto bij G-team in actie op voetbaltoernooi bij GFC

Klik hier voor een aantal foto's van Martin ter Harmsel

Afgelopen zaterdag was het weer zover:  een voetbaltoernooi, voor de G-voetballers van Excelsior'31 ! Blijdschap bij menig voetballer. De conditie is op peil, de focus kan op de wedstrijden.

Rond kwart voor 9 vertrokken we met een stoet auto’s richting Goor, GFC zou gastheer zijn van dit toernooi. Aangekomen op De Mossendam gauw omkleden en de wei in.

Eenmaal warm stond de eerste wedstrijd op het programma, tegenstander was O.Z.C. uit Ommen. We konden de stijgende lijn van het vorige toernooi direct doorzetten, een keurige 2-0 winst met goals van Tom en Michiel.

Na deze wedstrijd was het tijd om penalty’s te schieten voor de penaltybokaal. Dit ging helaas iets minder goed dan de vorige keer in Nijverdal. Jan Henk schoot zo hoog over dat het 5 minuten duurde voordat de bal terug was, Marc schoot een deuk in de lat en de 1e keeper van GFC pakte de nodige penalty’s. Dat wordt trainen dus.

Onze 2e wedstrijd was tegen de winnaar van het toernooi in Nijverdal, op papier een zware kluif. Niets bleek minder waar, Twello was een maatje te groot voor ons, we verloren met 5-0.

In de laatste wedstrijd was het dan natuurlijk wel de bedoeling om weer te gaan winnen, Haaksbergen was de tegenstander en Tom en Michiel konden hun kunstje weer herhalen, wederom een keurige 2-0 overwinning. De aanwijzingen van Jos en Ab werden tijdens de wedstrijden direct toegepast waardoor onze tactiek niet te doorgronden bleek. Uiteindelijk zijn we als derde geëindigd, een prima prestatie.

Na fris te hebben gedoucht en de prijsuitreiking te hebben bijgewoond gingen we terug naar Rijssen. Hier wachtte ons een prettige verrassing, namelijk een lunch bij De Stadsboerderij, onze sponsor.

Richard Miek had alles perfect in orde en we konden fijn genieten van hamburgers en friet. Als toetje mochten we kiezen welk schepijs we wilden. Onze complimenten voor de lunch, geweldig!

Opnieuw was er sprake van een geweldig toernooi. Ouders, supporters, sponsor, trainers en diegene die we vergeten zijn, bedankt!