Zaalvoetballers Excelsior’31 herbstmeister na zege op Jong Eagles

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 herbstmeister na zege op Jong Eagles

Samenvatting Excelsior'31 1 - Jong Eagles/Markt 19 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben donderdagavond de eerste competitiehelft uitstekend afgesloten met een overwinning in de derby tegen Jong Eagles 1. Na een moeizame, maar spannende wedstrijd was het Agassi Daneljan die vlak voor tijd de beslissende 5-4 scoorde. Door deze zege blijft Excelsior’31 aan de kop van de ranglijst in de Hoofdklasse F en mag het zich herbstmeister noemen.

Doordat keeper Willard Baan op de wedstrijddag ziek was geworden, moest er in allerijl een vervanger gezocht worden. Omdat de keepers van het tweede en het derde team, Marien Baan (werk) en Joost Overeem (vakantie) niet beschikbaar waren, stond Ruud Kreijkes deze avond onder de lat. Toen Excelsior’31 nog een klasse hoger speelde, was hij jarenlang de doelman van het eerste team. Na een foutje in de eerste helft herpakte hij zich na rust geweldig en was hij er met enkele reddingen mede verantwoordelijk voor dat de punten in Rijssen bleven.

Voor de rust ging de strijd gelijkop en werd er over en weer gescoord. Nadat Excelsior’31 eindelijk op een 4-3 voorsprong was gekomen, kreeg een speler van Jong Eagles vlak voor de rust een gele kaart. Hierop volgde gelijk het rustsignaal, waarna de verwachting was dat het 5-3 zou worden en de wedstrijd gespeeld zou zijn. Jong Eagles scoorde echter met een man minder. Het werd 4-4. Dit was een behoorlijke dreun voor Excelsior’31, dat weer opnieuw kon beginnen. Na kansen over een weer, waarbij ook beide teams het houtwerk teisterden, scoorde Agassi Daneljan de verlossende treffer. Dit deed hij op aangeven van Jan Borghuis.

Door deze 5-4 overwinning kan Excelsior’31 met een goed gevoel terugkijken op de eerste seizoenshelft. Nadat vorig seizoen promotie op een haar na werd gemist, zijn de verwachtingen dit jaar hooggespannen. Na in het begin van het seizoen vooral in thuiswedstrijden een paar keer puntverlies te hebben geleden, is de laatste paar weken toch de weg naar boven ingezet. De komende weken zullen de spelers van Excelsior’31 een aantal toernooien gaan spelen. Ook op het jaarlijkse Auni-toernooi met spelers als Karim El Ahmadi en Steven Berghuis zal Excelsior’31 acte de présence  gaan geven. Dit toernooi zal op 28 december in Hengelo plaatsvinden.

De eerstvolgende competitiewedstrijd zal op donderdag 9 januari thuis tegen Nieuwleusen zijn. De spelers en begeleiding van de zaaltak van Excelsior’31 wensen u alvast prettige kerstdagen en de beste wensen voor 2014.

Doelpunten Excelsior’31: Arnoud Baan 2x, Gilano Samangoen 2x, Agassi Daneljan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Ruud Kreijkes (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Arnoud Baan, Agassi Daneljan en Jan Borghuis

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel