Excelsior’31 2 zaal geeft zeker lijkende winst uit handen

Foto bij Excelsior’31 2 zaal geeft zeker lijkende winst uit handen

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de uitwedstrijd in Apeldoorn tegen ATIK 1 met 6-5 verloren, nadat het met nog zes minuten te spelen met 2-5 voorstond. Een domper voor het jonge team van coach Ichtus Rahanra, maar wel een leermoment.

In de beginfase van de wedstrijd was het ATIK dat de toon sloeg. Excelsior’31 speelde slordig en had het geluk dat het vizier van de Apeldoorners nog niet op scherp stond. De eerste beste kans van Excelsior’31 was wel meteen raak. Tom Kamphuis tekende voor de 0-1 aan. Heel lang kon Excelsior’31 niet genieten van deze voorsprong. Een van richting veranderd afstandschot verdween in het net achter keeper Marien Baan: 1-1. Deze zelfde Marien Baan behoede zijn team vervolgens een aantal keren van een achterstand.

Hierna ging Excelsior’31 steeds beter voetballen en kwam het door een doelpunt van Henk Lankamp op een 1-2 voorsprong. Vlak voor rust was het Geert Slagman die de marge verdubbelde. Na een vlijmscherpe counter zorgde hij met een subtiel stiftje over de keeper voor de 1-3 ruststand.

Excelsior’31 begon na rust, waar mee het voor rust was geëindigd; goed en fris voetbal laten zien. Henk Lankamp zorgde dan ook vrij snel, wederom uit een corner, voor de 1-4. ATIK kwam weer terug in de wedstrijd dankzij een beauty van een doelpunt in de kruising: 2-4. Niet veel later zorgde Tom Kamphuis voor de 2-5, nadat hij in eerste instantie op de keeper stuitte. Lange tijd werd er niet gescoord en Excelsior’31 leek de drie punten te gaan pakken.

Echter, zes minuten voor tijd soleerde een speler van ATIK langs vier man van Excelsior’31 en tekende, met de mooiste doelpunt van de avond, aan voor de 3-5. ATIK begon er weer in te geloven, maar nam daardoor wel meer risico’s. Rik Harbers leek hier van te profiteren, maar schoot in kansrijke positie over. In plaats van 3-6, viel kort daarna de 4-5.

Met nog één minuut te spelen ging het zelfs helemaal hopeloos mis. Door balverlies en onoplettendheid voorin bij Excelsior’31, kreeg het via een counter de 5-5 om de oren. En of dat niet genoeg was viel luttele seconden later zelfs de 6-5 in het voordeel van ATIK, na wederom knullig balverlies. Niet veel later floot de scheidsrechter af en is het team van Excelsior’31 een ervaring rijker en een illusie armer.

Door deze nederlaag staat Excelsior’31 momenteel op een, overigens prima, derde plaats in de Hoofdklasse G. Met een wedstrijd minder gespeeld, heeft het nu een achterstand van drie punten op de nummer twee en negen punten op de nummer één. Volgende week kan het team drie punten inlopen. Het moet dan op donderdag 19 december, thuis in sporthal de Reggehal, zien af te rekenen met Andarinyo.

Doelpunten Excelsior’31 2: Henk Lankamp (2x), Tom Kamphuis (2x) en Geert Slagman

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Remco Haan, Henk Lankamp, Rik Harbers, Tom Kamphuis, Geert Slagman en Niek Haase