Foto bij Wekelijks spektakel bij Excelsior'31 C1  (terugblik)

Klik hier voor een overzicht van de fotoreportages van Excelsior'31 C1

Excelsior’31 C1 als 3e de winterstop in
Terugblik op de eerste seizoenshelft, door C1 coach Eelco Segers
Excelsior’31 C1 gaat als numero 3 de winterstop in. Na 12 wedstrijden hebben de spelers van C1 een totaal aantal punten van 28 behaald. Dit houdt een moyenne van 2.33 punt per wedstrijd in, een fantastisch aantal. Ook wist C1 in 12 wedstrijden 52 keer te scoren (een moyenne van 4.33 per wedstrijd). Hiermee is de C1 het op één na productiefste team van de competitie, achter koploper ATC’65 C1. Excelsior'31 C1 incasseerde echter maarliefst 24 doelpunten. Een moyenne van 2 tegengoals, per wedstrijd. Deze statistieken maken duidelijk dat je voor een leuke spannende wedstrijd bij C1 moet zijn...

Excelsior’31 C1 – Epe C1 5-3
De eerste wedstrijd van de C1 was thuis tegen Epe C1. C1 kwam al vroeg op voorsprong. Toch konden we dit niet vast houden en wist Epe doormiddel van countervoetbal op 1-2 te komen. Door een goal van Mart gingen we rusten met een 2-2 tussenstand. Aan het einde van de 2e helft liep C1 uit naar 4-2, door goals van Jasper en Tycho. Epe had echter het laatste woord. C1 haalde de eerste 3 punten van het seizoen binnen. (5-3)

HSC’21 C1 – Excelsior’31 C1 0-4
Uit bij HSC’21 C1 kregen we met een andere tegenstander te maken dan Epe. HSC’21 zette vroeg druk op de verdediging van Excelsior’31 C1. Hier hadden we met name in de 1e helft moeite mee. De goal van Mart - vlak voor rust - kwam dan ook als een bevrijding. Uit een corner wist Gerald zelfs de 0-2 binnen te knikken. We gingen heerlijk gevoel de rust in. In de 2e helft kregen we meer ruimte om te voetballen. Mart scoorde na 10 minuten in de 2e helft zijn tweede van de middag en de beslissende derde voor C1. Tycho pikte ook nog een doelpunt mee waardoor de eindstand op 0-4 werd gezet.

Excelsior’31 C1 – Olde Veste’54 C1 1-3
Thuis tegen Olde Veste’54 C1 speelden twee teams die hun voorgaande wedstrijden hadden gewonnen. Een belangrijke wedstrijd dus. Het ging dit in de eerste minuten helemaal verkeerd voor Excelsior'31 C1. Binnen 3 minuten stonden we al met 0-2 achter door twee hoekschoppen. Een daarvan werd door ons zelf achter keeper Stefan geschoten. C1 wist hierna het spel wel te maken, maar kon maar moeilijk kansen creëren. Voor rust wist Mart echter alsnog de aansluitingstreffer te maken: 1-2. In de 2e helft raakte aanvoerder Gerald al vroeg geblesseerd. Met het inbrengen van aanvaller Tycho waren de intenties duidelijk: op jacht gaan naar de gelijkmaker. Helaas viel nog geen minuut later de 1-3. Excelsior’31 probeerde het nog wel maar moest constateren dat het de wedstrijd in de eerste minuten weg had gegeven.

DZOH C1 – Excelsior’31 C1 3-1
'Uit' naar Emmen tegen DZOH. Ze waren op dat moment  - samen met Olde Veste’54 en ATC’65 - de verrassing van de competitie en de ongeslagen koploper. De wedstrijd verliep gelijkwaardig. Excelsior’31 miste in de eerste helft wel twee grote '1 op 1' kansen. DZOH was voornamelijk gevaarlijk via de lange bal die achter onze verdediging viel. We gingen rusten met 0-0 en alles was nog mogelijk. Na een kwartier spelen kwam DZOH op een 1-0 voorsprong. Excelsior’31 reageerde hier vliegensvlug op door via Jasper de 1-1 te scoren. Hierna waren we teveel bezig met het maken van de 1-2 waardoor we onze verdedigende taken gingen verwaarlozen. DZOH maakte hier slim gebruik van. Met twee lange ballen achter onze verdediging wisten ze uit te lopen naar een 3-1 stand. Excelsior'31 C1 moest na deze nederlaag even pas op de plaats maken.

Excelsior’31 C1 – ATC’65 C1 2-2
Thuis tegen ATC’65 speelden we voor de derde keer tegen een koploper. We wilden onze huid duur verkopen en de nederlagen tegen Olde Veste’54 en DZOH rechtzetten. ATC'65 bleek al snel een team dat op voetballend gebied een beetje -en fysiek een stuk verder was. Na tien minuten kreeg Jasper een grote kans, 1 op 1 met de keeper. Deze inzet werd goed gekeerd. Uit de daarop volgende aanval wist ATC te profiteren van de ruimte. Ze scoorden de 0-1. Een flinke domper. Mark wist ons na een half uur weer in de wedstrijd te brengen door een mooi doelpunt. Met deze stand zijn we ook de rust ingegaan. Vlak na de rust scoorde ATC opnieuw als eerste. Het werd 1-2. Excelsior'31 moest alle zeilen bij zetten om niet voor de 3e keer te verliezen. Mart kwam al snel met het antwoord en schoot snoeihard de 2-2 tegen de touwen. In de 20 minuten hierna bleef het nog heel spannend voor beide teams, maar bleef de 2-2 staan. Een terechte uitslag na een mooie wedstrijd.

BWO C1 – Excelsior’31 C1 0-9
Tegen BWO speelden we voor het eerst tegen een tegenstander uit het ‘rechter rijtje’. Al snel werd duidelijk dat Excelsior’31 C1 hier de punten mee moest nemen. BWO was door blessures licht verzwakt en dat was duidelijk te zien. De 0-1 viel in de 14e minuut en kwam op naam van Jasper. We gingen rusten met een 0-3 voorsprong. Na de thee kwamen we fantastisch uit de startblokken.  Binnen 5 minuten scoorden we 4 keer. De wedstrijd was gelopen, we liepen uit naar een 0-9 overwinning. Een flinke boost!

Excelsior’31 C1 – SC Genemuiden C1 7-5
Thuis tegen SC Genemuiden C1 speelde Excelsior’31 C1 de tot nu toe vreemdste wedstrijd van het seizoen. In het eerste half uur was Excelsior'31 C1 heer en meester. Het bepaalde het spel en wist dit ook in de score wist uit te drukken: 3-0. De doelpunten kwamen van Lars Nijeboer, Tycho en Mart. Vlak voor rust hielpen we de tegenstander in het zadel. Een dubieuze vrije trap leidde de 3-1 in. Nog geen minuut later scoorde SC Genemuiden uit een hoekschop de aansluitingstreffer: 3-2. Na rust gebeurde datgene waar je als trainer bang voor bent. C1 stortte als een kaartenhuis in elkaar en SC Genemuiden liep uit naar een 3-4 voorsprong. Toch gaf  C1 zich niet gewonnen. Het speelveld lag volledig open en beide teams speelden vol op de aanval. Tycho en Mark zorgden ervoor dat C1 op 5-4 kwam. In de laatste 5 minuten vielen als nog drie doelpunten: twee keer Mark (en daarmee een hattrick) en één keer Jasper, die een bal ongelukkig in eigen doel schoot. Eindstand 7-5.

HZVV C1 – Excelsior’31 C1 4-6
Na het spektakel van de week ervoor wist Excelsior’31 C1 het ook tegen HZVV aantrekkelijk te maken. 'Uit', in Hoogeveen, op een fantastisch sportcomplex, kwam er ook dit keer een stortvloed aan doelpunten. Na 6 minuten bracht Lars Nijeboer C1 op een 0-1  voorsprong. Dit doelpunt bracht echter geen rust in het team. HZVV ging iets anders spelen en daar wisten we niet goed mee om te gaan. We gingen rusten met een 3-1 voorsprong. Tijdens de rust werden de puntjes op de 'i' gezet. Frank, Jasper en Tycho scoorden er op los en brachten C1 op voorsprong. Maar HZVV gaf zich niet gewonnen en deed in de 60e minuut iets terug door de 4-4 te scoren. Het zag er niet meer naar uit dat we ons nogmaals op konden laden, maar nog geen 3 tellen later scoorde sluipschutter Tycho de 4-5. Dit moest toch voldoende zijn. HZVV kreeg nog kansjes maar in tegenaanval wist Jasper Veltkamp aan alle illusies van HZVV een eind te maken. De 3 punten konden mee de bus in: 4-6.

Excelsior’31 C1 - ROHDA Raalte C1 4-0
Tegen ROHDA C1 was voor C1 het motto ‘aanhaken of afhaken’. In de competitie kwam er steeds meer een schifting tussen de bovenste en onderste ploegen. Omdat wij de 'top drie' al hadden gehad - die het nog tegen elkaar moesten opnemen- was het van belang de drie punten op De Koerbelt te houden. In de 1e helft leek het daar helemaal niet op. ROHDA maakte het spel. Excelsior'31 C1 werd naar achter gedrongen en kwam niet uit deze situatie. Door een fantastische goal van Mark van Pijkeren mochten we van geluk spreken dat we met een 1-0 voorsprong gingen rusten. In de 2e helft wisten we , mede door het inbrengen van Lars Nijeboer, meer druk uit te oefenen. Al snel schoot Mark zijn 2e binnen en zaten we op rozen. Jasper knalde de beslissende 3-0 niet veel later binnen en de wedstrijd was gespeeld. C1 ging zeer zuinig om met de geboden kansen. In de 70e minuut kon Tycho zijn doelpuntje ook nog meepikken en werd de eindstand op 4-0 gezet. Drie belangrijke punten.

De Weide C1 – Excelsior’31 C1 1-6
De Weide C1 - de nummer 11 van de competitie - moest normaalgesproken geen probleem zijn voor Excelsior'31 C1. Met een iets gewijzigde manier van spelen ging C1 voortvarend van start. Na acht minuten wist Jasper 0-1 te scoren. Toch hadden we het moeilijk. Het grote veld waarop gespeeld moest worden (het spel was niet compact) - en de gevaarlijke linksbuiten van De Weide - zorgden voor gevaar. Wederom Jasper en Gerald (uit een corner) zorgden voor een 0-3 stand. Rusten deden we met 1-3 tussenstand. De Weide C1 strafte een verdedigingsfout af. Na rust scoorde Mark in een tijdsbestek van 3 minuten 2x en was de pot beslist. Het laatste woord was ook voor Excelsior'31. Na goed druk zetten - en een mooie pass van Tycho - scoorde Mitchell de 1-6.

Excelsior’31 C1 – TVC’28 C1 3-0
Tegen TVC’28 C1 speelde Excelsior’31 C1 de laatste wedstrijd van de heenronde. TVC’28 C1 stond laatste op de ranglijst. Toch was hier helemaal niets van te zien in de 1e helft. Net als tegen ROHDA C1 werd Excelsior'31 teruggedrongen door de club uit Tubbergen. Voor het eerst dit seizoen ging C1 met een 0-0 rusten. Na een kwartier spelen in de 2e helft bracht Jasper ons op 1-0. Een opluchting. Na dat doelpunt gingen we ook beter spelen. Mart scoorde sinds lange tijd weer. En Mark zorgde voor het slotakkoord, 3-0.

Epe C1 – Excelsior’31 C1 3-4
De laatste wedstrijd voor de winterstop was de return van de éérste wedstrijd van het seizoen. Uit, bij Epe. Een belangrijke wedstrijd omdat Excelsior’31 C1 7 punten voorsprong had en Epe niet dichterbij wilde laten komen. Epe C1 liet ons het spel maken. Doordat het tempo te laag lag wisten we hier weinig mee te doen. Uit een tegenstoot van Epe kwam de 1-0. Al snel verschenen wij voor het doel van Epe. Een voorzet van Frank zou naast gegaan, maar werd door een speler van Epe, die de bal probeerde te werken, tot een doelpunt gepromoveerd. Een eigen doelpunt en dus een mazzeltje, 1-1. Via een vrije trap - van de zijkant - die er ineens in ging kwam Epe op 2-1. Excelsior'31 kwam wat beter in de wedstrijd en liet de bal snel rondgaan. Het was Jasper die de 2-2 binnenschoot en ons met 2-2 liet rusten. In de 2e helft kreeg Excelsior meer grip op de wedstrijd.

Na een communicatiefout in onze defensie scoorde Epe de 3-2. Een fikse domper. Maar niet voor het werd door de spelers van C1 de rug gerecht. Mark van Pijkeren vuurde een fantastisch schot af dat de kruising invloog, 3-3. Hierna gingen we op zoek naar de overwinning, er werd één tegen één gespeeld en in de laatste minuut viel de bal alsnog goed. Jasper kreeg de bal op rand zestien en schoot de 3-4 binnen.

Na twaalf wedstrijden staat de nummer 3, Excelsior'31 C1, op 3 punten van koploper ATC’65 C1. Ook hebben we een klein gat geslagen met de nummers vier en vijf. Om precies te zijn zes punten. Na de winterstop is dus nog alles mogelijk.

Wil je daarom 'leuk' voetbal zien, spektakel en veel doelpunten: kom dan na de winterstop Excelsior’31 C1 aanmoedigen tijdens één van onze wedstrijden!