Zaalvoetballers Excelsior’31 2 nemen revanche op Andarinyo

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 nemen revanche op Andarinyo

Samenvatting Excelsior'31 2 - Andarinyo 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de thuiswedstrijd tegen Andarinyo uit Eerbeek met 6-3 gewonnen. Nadat het team in de uitwedstrijd onderuit ging tegen deze tegenstander, was Excelsior’31 deze avond wel de verdiende winnaar en hield het zodoende de drie punten in Rijssen.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Het was Andarinyo dat de eerste grote kans kreeg, echter keeper Marien Baan voorkwam de 0-1. Niet veel later kwam Excelsior’31 op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Henk Lankamp werd in de cirkel door een speler van Andarinyo in eigen doel gelopen. Enkele ogenblikken later zorgde Tom Kamphuis voor de 2-0. Excelsior’31 leek vervolgens een makkelijke avond te krijgen, maar niets was minder waar. De concentratie bij Excelsior’31 zakte weg en er werd onnodig vaak balverlies geleden.

Via een vrije trap, waarbij de muur niet goed stond, kwam Andarinyo terug in de wedstrijd. Tien minuten voor rust kwam het zelfs op gelijke hoogte (2-2) via een schot vanaf de zijkant. Na goed doorgaan van Arend Baan, was het Remco Haan die Excelsior’31 weer op voorsprong bracht. Deze 3-2 stand leek ook de ruststand te gaan worden, maar helaas kwam Andarinyo, met een knal van afstand, wederom op gelijke hoogte. Excelsior’31 weer van vooraf aan beginnen.

Het keerpunt in de wedstrijd lwam toen de tweede helft net twee minuten bezig was. Een speler van Andarinyo ging alleen op Marien Baan af. De inglijdende keeper voorkwam de 3-4, maar hij nam naast de bal, ook de speler mee naar de grond. Hoewel de overtreding in de cirkel gemaakt werd, legde de leidsman de bal, tot opluchting aan Excelsior’31-kant niet op de stip, maar kende hij een vrije trap toe op de rand van de cirkel. Deze werd vervolgens zo beroerd genomen, dat Henk Lankamp er met de bal vandoor kon gaan en met de snelheid van een Ferrari binnen no-time op de keeper van Andarinyo afging en knap afronde: 4-3.

Hierna zakte de moed langzamerhand weg bij Andarinyo. Excelsior’31 profiteerde hiervan, al ging dit niet gepaard met goed voetbal en miste het vervolgens nog een aantal kansen. Vijftien minuten voor tijd was het uitblinker Remco Haan, die met zijn bekende werklust twee man van Andarinyo zijn hielen liet zijn en een één-twee met Arend Baan opzette. Bij de laatste pass werd de bal, voor de tweede maal deze avond, in eigen doel gegleden: 5-3. Met nog vijf minuten op de klok zorgde Niek Haase voor de 6-3. In tegenstelling tot vorige week, liet Excelsior’31 haar tegenstander ditmaal niet langszij komen en sloot het de avond af met een 6-3 overwinning.

Excelsior’31 staat nu samen met WSV op een gedeelde tweede plaats in de Hoofdklasse G, met zes punten achterstand op Gonemo/Redox. Op maandag 6 januari hervat het team de competitie met een uitwedstrijd in Ommen tegen ZVO/Unica Schutte.

Doelpunten Excelsior’31 2: Tom Kamphuis, Henk Lankamp, Niek Haase, Remco Haan, eigen doelpunt (2x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Tom Kamphuis, Henk Lankamp, Niek Haase, Remco Haan en Geert Slagman

Coach: Ichtus Rahanra