Barnd Hammer winnaar druk bezocht FIFA14 toernooi

Foto bij Barnd Hammer winnaar druk bezocht FIFA14 toernooi

Barnd Hammer winnaar druk bezocht FIFA14 toernooi

Klik hier voor een fotoreportage, met dank aan Art Jan Dennekamp

Klik hier voor een impressie van Excelsior'31 TV. Interviews: Bert Bosschers. Beelden & montage: Thijs Nieuwenhuis.

Verslag door Art Jan Dennekamp 
Zaterdagochtend - ruim voor aanvang van het FIFA14 evenement - kwamen de eerste zenuwachtige spelers al richting de kantine van Excelsior’31. Half elf mochten zij zich melden en werden ze één voor één welkom geheten. In totaal waren er – alléén in de ochtend al - 60 spelers (van F- tot en met de C jeugd) die gingen strijden voor een plek in het middagtoernooi.

Stipt 11.00 uur werd iedereen welkom geheten door de Activiteiten Commissie en werden de regels uitgelegd door Melvyn Wolters van FifaLive (http://malivegaming.nl/fifa) .  Daarna werden de poules ingedeeld. Door te selecteren op elftal was iedere poule zo eerlijk mogelijk ingedeeld. E’tjes bij C’tjes en zelfs F-spelers deden mee.

Rond 11.15 uur begon het dan eindelijk écht. Aan de vele gespannen gezichten te zien was iedereen gemotiveerd om zo vér mogelijk te komen. De nummer 1 en 2 uit de poule van 4 mochten het immers op gaan nemen tegen de oudere spelers, die in de middag hun opwachting maakten. Doelpunt na doelpunt viel te noteren. 

Iedereen was behoorlijk aan elkaar gewaagd en waren er weinig “Jantjes” (3-0 in de eerste helft = stoppen) te noteren. De zweethandjes vlogen over de knoppen van de controllers en uiteindelijk waren de poulestanden bekend.  De nummers 1 en 2 konden genieten van een welverdiende pauze en de nummers 3 en 4 moesten gaan strijden voor een plek in de “verliezersfinale”.

Dertig spelers begonnen aan de 1e ronde van de “verliezersfinale”. Dat de eerder behaalde resultaten van de poulefase geen garanties gaven voor een goed vervolg bleek snel. Ook de ‘sterke’ spelers verloren. Na het spelen van de achtste-, kwart- en halve finales waren er uiteindelijk twee spelers. Zij gingen de strijd met elkaar aan voor de eerste plaats in de “verliezersfinale”. Stijn Grooters was de sterkste en ging aan de haal met de bal, een blinkende beker en met name de eer.

Na een korte onderbreking begon het rond 14.00 uur weer gezellig druk te worden. De spelers druppelden binnen voor het middagtoernooi. Maar liefst  70 gamers gingen strijden voor de titel “FIFA14 gamer van het jaar”. Senioren, jeugdspelers - maar ook mensen van buitenaf - gaven zich op. Uniek dat er zo veel mensen op één dag het voetbalspel spelen op de Playstation 3. (PS3)

Omdat er meer deelnemers meededen in vergelijking met de ochtend, werd er gekozen voor poules van 5 spelers. Ook de junioren die bij het ochtendtoernooi eerste of tweede van hun poule waren geworden schoven weer aan.

Het was mooi om te zien dat bijvoorbeeld Adi Draganovic, speler uit het eerste, speelde tegen de jongste gamer van de dag, Teun Veeneklaas uit de F (uitslag 3-2 voor Teun).  Menig vreugdekreet viel te horen in de gezellig volle kantine. Iedereen genoot zichtbaar van de spanning en mooie virtuele doelpunten.

Nadat iedereen zijn poulewedstrijden gespeeld had, werd bekend welke twee van iedere poule verder gingen naar de 16e-finales. De wedstrijden gingen gelijkop en de gezichten werden roder en roder.

Uiteindelijk bleven er vier spelers over die zouden gaan strijden voor een plek in de finale. De twee wedstrijden gingen tussen Mark Breukink – Barnd Hammer (1-3) en Tom Lankamp – Stijn Beverdam (4-1). Overtuigende zeges dus, voor Barnd en Tom. Wat opviel was dat de meeste gamers kozen voor teams uit de Duitse Bundesliga of voor “die Mannschaft”. Vorig jaar was Barca (uiteraard) de grote favoriet.

De finale zou gespeeld worden op de Playstation 4. De heren van FifaLive maakten dit mogelijk. Barnd Hammer maakte het Tom Lankamp zeer moeilijk. Hij maakte het zelfs zo moeilijk dat dat hij in de eerste helft drie (!) doelpunten wist te maken, een “Jantje” dus! Barnd Hammer was overduidelijk de sterkste. Hij ging aan de haal met de schitterende beker en officiële Derby Star wedstrijdbal. De verliezersfinale ging tussen Mark Breukink en Stijn Beverdam. Stijn was de sterkste en werd derde.
 
Al met al was het een ontzettend leuke, sportieve en gezellig dag waarop er geen onvertogen woord is gevallen. De spanning was bij velen af en toe om te snijden en de ontlading zichtbaar groot. Iedereen heeft een mooie dag gehad en de Activiteitencommissie heeft zich ook nu weer van zijn beste kan laten zien.

De organisatie bedankt FifaLive (@fifalive) voor het verzorgen van deze mooie dag en wij zeggen allemaal: tot volgend jaar! 

Ook Excelsior’31 TV bedankt voor de mooie reportage. 

Voor meer info ac@excelsior31.nl

Kalender icoon zaterdag 21 december 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers