Koerbelt’voetbalburen bundelen krachten met Meidenvoetbal

Foto bij Koerbelt’voetbalburen bundelen krachten met Meidenvoetbal

Koerbelt’voetbalburen bundelen krachten met Meidenvoetbal

Op de foto, v.l.n.r.: Christiaan Wieringa (Excelsior’31, lid werkgroep), Frank van Rijk (voorzitter Sportclub Rijssen), Pieter Oosthoek (voorzitter Excelsior’31) en Mario Spoolder (Sportclub Rijssen, lid werkgroep)



Voetbalverenigingen Sportclub Rijssen en Excelsior’31 gaan nadrukkelijk samenwerken op het gebied van ‘Meidenvoetbal’, bij de lichtingen D- en E-jeugd. Excelsior’31 voorzitter Pieter Oosthoek legt uit: “Aan het begin van het huidige seizoen zijn we bij Excelsior’31 gestart met meidenvoetbal in de categorieën B, C- D- en E-jeugd. Met name bij die laatste twee leeftijdsgroepen is er sprake van een explosieve groei en hadden we op goed moment te kampen met een gebrek aan capaciteit. Het was een ware crime om iedereen zijn of haar wedstrijden te laten spelen, op de zaterdag. Vandaar dat wij toenadering hebben gezocht tot onze goed buur Sportclub Rijssen.” 

Sportclub Rijssen voorzitter Frank van Rijk: “Bij onze vereniging hadden we in het verleden meerdere meidenteams. Momenteel beschikken we over een damesteam én een aantal meiden die noodgedwongen bij jongensteams ingedeeld zijn. Dat is verre van ideaal. Reden voor ons om het gesprek aan te gaan met Excelsior’31. Er is een werkgroep gevormd, waar afgevaardigden van beide clubs zitting in namen. Van meet af aan werd gesteld dat er geen sprake zou zijn van een ‘fusie’, of iets van die strekking. Sterker nog, je kunt gerust spreken van een ‘win-win-situatie’, naar de mening van beide clubs”.

Pieter Oosthoek: “Zo is het maar net. Beide clubs behouden hun eigen identiteit en sámen maakt het ons allebei sterker, daar ben ik heilig van overtuigd. Om een voorbeeld te noemen, iemand die lid wordt van SC Rijssen wordt echt niet ‘pvergeheveld’ naar Excelsior’31, of andersom. Dat is in geen geval de insteek.”

De werkgroep ‘Meidenvoetbal Sc Rijssen / Excelsior’31’ wordt gevormd door Mario Spoolder en Erik Zonnebeld van SC Rijssen en Christiaan Wieringa en Arjen van der Berg van Excelsior’31. Aan Mario Spoolder de vraag onder welke vlag de meidenteams E- en D- zullen ‘opereren’. “Daar heeft de KNVB duidelijke richtlijnen voor. Wanneer twee (of meerdere) clubs op een dergelijke wijze samenwerken dient te worden gekozen voor een benaming van, zoals in ons geval, ‘SamenwerkingsTeam Sportclub Rijssen / Excelsior’31’. Vrij vertaald: er wordt een afkorting ‘ST’ aan beide clubnamen toegevoegd.”

Werkgroeplid Christiaan Wieringa, van Excelsior’31: “Het is de bedoeling dat we in eerste instantie met vier teams de competitie in zullen gaan. Of dat zal zijn in een “neutraal” wedstrijdtenue is iets waar we op dit moment nog geen duidelijkheid over kunnen geven. De competitie voor betrokken teams start eerst in februari 2014. Zij nemen deel aan een zgn. ‘korte competitie’. Op dit moment is er een 15-tal meiden dat reeds meetraint bij Excelsior’31. Voor deze groep meiden was er tot nu toe nog geen plaats om in competitieverband aan wedstrijden deel te nemen. Vanaf februari kunnen we ze die plek wél bieden.”

Sportclub Rijssen voorzitter Frank van Rijk: “Beide clubs completeren elkaar, op deze manier. Mijn vereniging stelt een deel van de wedstrijdvelden beschikbaar, waarmee het veldentekort van buurman Excelsior’31 voor een deel kan worden opgelost. Er zijn denk ik meerdere ‘vlakken’ waarbij we elkaar in de toekomst van dienst kunnen zijn. Daar zullen we de komende jaren nadrukkelijk over gaan spreken… “

Een conclusie waar Excelsior’31 voorzitter Pieter Oosthoek zich volledig in kan vinden. “Samen staan wij, als goede buren op sportpark De Koerbelt, absoluut sterk. Je kunt dan ook absoluut spreken van een ‘win-win-situatie’. Voor beide clubs, wel te verstaan. Voor ons, als bestuur van Excelsior’31,  was de bottleneck om een oplossing te vinden voor ons organisatorisch probleem dat we met een steeds nijpender veldentekort kwamen te zitten. Wat dat aangaat komt deze samenwerking met Sportclub Rijssen op het juiste moment. Bovendien behouden beide clubs hun eigen, specifieke identiteit. Dat vonden beide partijen een absolute must, bij alle positieve gesprekken die over en weer zijn gevoerd…”

(tekst & foto's: PR www.excelsior31.nl)

 

 

Kalender icoon dinsdag 24 december 2013 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers