Excelsior'31 F1 neemt zaterdag 17 mei deel aan Coen Moulijn Memorial Cup

Foto bij Excelsior'31 F1 neemt zaterdag 17 mei deel aan Coen Moulijn Memorial Cup

Excelsior'31 F1 neemt zaterdag 17 mei deel aan Coen Moulijn Memorial Cup

Zaterdag 17 mei 2014: derde Coen Moulijn Memorial Cup
De derde editie van de Coen Moulijn Memorial Cup zal op zaterdag 17 mei worden gehouden op het complex van XerxesDZB. Op sportpark Faas Wilkes aan de Igor Stavinskysingel zullen andermaal 64 teams strijden om het bronzen beeld van mister Feyenoord, Coen Moulijn. Bij de 2014 editie van dit vermaarde jeugdtoernooi is ook Excelsior'31 F1 van de partij. 

De basis voor het jaarlijks terugkerende toernooi om de Coen Moulijn Memorial Cup is vooral bedoeld om de naam van mister Feyenoord Coen Moulijn levend te houden “De voetballer Coen Moulijn is dood, maar de legende leeft voort.” De kracht van de formule schuilt in het feit dat het evenement jaarlijks op een vast moment op de kalender terugkeert: de slotperiode van het seizoen.

Het evenement wordt ook een levende herinnering aan Coen Moulijn. De gevierde linksbuiten heeft al een muurtje, een standbeeld, een muurschildering en zelfs een weg die in Rotterdam pal naast de Kuip naar hem is vernoemd. Het enige dat nog op deze imposante lijst ontbrak, was een ‘levend monument’. Een evenement dat de naam van Coen Moulijn draagt. De Coen Moulijn Memorial Cup vult die leegte op.

De Coen Moulijn Memorial Cup wordt jaarlijks een combinatie van het beste van vroeger en vandaag. Het toernooi wordt elk jaar gespeeld bij een van de twee clubs waar Coen Moulijn zelf ooit heeft gespeeld: Feyenoord en XerxesDZB. Vandaar dat het logo van de Coen Moulijn Memorial Cup bestaat uit de tenues van deze twee clubs. De locatie van het evenement wisselt per jaar.

Er is gekozen voor een speeldag na afloop van de reguliere competitie om het evenement als een soort van jaarlijkse afsluiting van het seizoen op de kalender te zetten.

De strijd om de Coen Moulijn Memorial Cup wordt een jaarlijkse mengeling van jong en oud. Een reünie voor leeftijdgenoten en voormalig medespelers en tegenstanders van Coen Moulijn. De wedstrijd tussen de hoofdmachten en veteranen van SC Feyenoord en XerxesDZB vormt met de basis voor de samenkomst van oud-Feyenoorders, Xerxes-Mohikanen plus leeftijd- en generatiegenoten van Moulijn.

Als tegenhanger van het verleden moet het toernooi uitgroeien tot het grootste toernooi voor F-pupillen van ons land. Het aantal F-elftallen dat zich kan aanmelden voor de Coen Moulijn Memorial Cup is het maximale aantal teams dat het complex van de organiserende club op een dag kan herbergen. Er wordt gespeeld in een poulesysteem op een half veld.

Door de jongste jeugd van clubs voor het jaarlijkse toernooi uit te nodigen, wordt de legende Coen Moulijn overgedragen op een jonge generatie die hem anders nooit zouden hebben gekend of van hebben gehoord. Feitelijk zorgt de combinatie van F-pupillen, de hoofdmachten van SC Feyenoord en XerxesDZB, plus de reünie van oud-speler en generatiegenoten voor aanwezigheid van drie generatie voetballers op de dag van de Coen Moulijn Memorial Cup.

Bron: www.coenmoulijnmemorialcup.nl

Kalender icoon zaterdag 10 mei 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers