Zaalvoetballers Excelsior’31 komen uitstekend uit winterstop

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 komen uitstekend uit winterstop

Samenvatting Excelsior'31 1 - SV Nieuwleusen 1, met dank aan Marc Velthuis

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben donderdagavond de eerste wedstrijd na het winterreces met 8-1 gewonnen. In de Reggehal was het een overtuigende zege van de koploper tegen deze laagvlieger in de Hoofdklasse F. Door de nederlaag van directe concurrent ESA uit Arnhem een dag eerder bij de studenten van VV Drienerlo, heeft Excelsior’31 nu een uitstekende uitgangspositie voor volgende week vrijdag. Dan staat de topper tussen ESA en Excelsior’31 op het programma in Arnhem. Excelsior’31 heeft nu vijf verliespunten minder dan ESA en vier minder dan ASV Dronten, dat vanavond nog een lastige uitwedstrijd speelt in Deventer bij Club HAC.

SV Nieuwleusen had tot aan deze wedstrijd slechts drie punten vergaard in de hele competitie, dus onderschatting lag op de loer. John Baas had zijn spelers echter op het hart gedrukt dat de tegenstander onlangs nog had gewonnen van VV Drienerlo en met slechts 4-3 had verloren bij ESA.

Excelsior’31 begon dan ook scherp aan de wedstrijd en Arnoud Baan nam zijn ploeg andermaal op sleeptouw met twee doelpunten. Het voorbereidend werk op het tweede doelpunt van Agassi Daneljan was een van de mooiste acties van de avond. Voor rust werd het nog 4-0 door doelpunten van the cool brothers Gilano Samangoen en Nathan Oraile. Na de rust nam Excelsior’31 iets gas terug en kwam de productie pas laat weer op gang. In de slotfase liep Excelsior’31 nog uit naar een 8-1 overwinning, een uitstekend begin van het nieuwe jaar 2014.

Volgende week vrijdag speelt Excelsior’31 om 22.00 uur uit in Arnhem bij ESA. Daarna zal er na een week rust opnieuw thuis worden gespeeld. Op donderdag 30 januari zal subtopper DZVV/Voicedata uit Denekamp naar Rijssen komen.

Doelpunten Excelsior’31 1: Arnoud Baan 2x, Gilano Samangoen 2x, Nathan Oraile 2x, Agassi Daneljan, Gerald Keizer

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Arnoud Baan en Agassi Daneljan.

Coach: John Baas.

Leider: Alidus ter Harmsel