STES: samenwerking op de Koerbelt

Foto bij STES: samenwerking op de Koerbelt

STES: samenwerking op de Koerbelt

Foto's: copyright www.excelsior31.nl

In een goed gevulde kantine van Sportclub Rijssen is woensdag 15 januari een volgende stap gezet in de samenwerking tussen Sportclub Rijssen en Excelsior ’31. Zo’n 40 meiden en hun ouders waren aanwezig bij de informatiebijeenkomst voor de samenwerking op het gebied van meidenvoetbal voor de D en E-jeugd.

Na een kort woord van de voorzitters van beide verenigingen en het kijken van de beelden van het samenwerkingsfilmpje is de naam bekend gemaakt waar de teams onder gaan spelen. Bij de KNVB zijn diverse mogelijkheden om samen te gaan werken, de teams die dan deel gaan nemen aan de voetbalcompetitie krijgen de naam: “Samenwerking Team” gevolgd door de naam van beide verenigingen. In het Rijssense geval gaan de 4 teams spelen onder de naam STES. (Samenwerking Team Excelsior ’31 Sportclub Rijssen).

Bij Excelsior ’31 is de toename van het meidenvoetbal enorm en de meiden van Sportclub Rijssen willen graag samen met andere meiden in één team spelen. Alle meiden geboren in 2001 – 2004 spelen in de voorjaarscompetitie 2014 mee in STES MD1, STES MD2 (als 7-tal). STES ME1 en STES ME2. De meiden zijn lid van één van de voetbalverenigingen en spelen de wedstrijden mee in één van de meidenteams. De thuiswedstrijden van de STES-teams worden in principe gespeeld op velden van Sportclub Rijssen.



Er wordt op dit moment gezocht naar een wedstrijdtenue voor de 4 teams. Een gegadigde als sponsor van deze unieke samenwerking kan zich melden bij Arjen van der Berg. Ieder half jaar wordt deze samenwerking geëvalueerd en bij een positief vervolg aan de KNVB doorgegeven met welke teams de volgende competitie wordt begonnen.

De begeleiding van de meiden D bestaat uit Jenny Pluimers, Nicolet Jansen, Erik Nijkamp en Jan Paalman. Eric Zonnebeld en Arjen van der Berg ontfermen zich over de meiden E. Nieuwe leden zijn van natuurlijk van harte welkom om eens te komen kijken bij de training of wedstrijden.

Sportclub Rijssen en Excelsior ’31 hopen hiermee een duurzame samenwerking aan te gaan waar iedereen de voordelen van kan halen.  

Kalender icoon donderdag 16 januari 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers