Zaalvoetballers Excelsior’31 verliezen topduel bij ESA

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 verliezen topduel bij ESA

Zaalvoetballers Excelsior’31 verliezen topduel bij ESA

Samenvatting ESA 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de uitwedstrijd in Arnhem tegen ESA met 4-2 verloren. Op een avond waarop de koploper uit de Hoofdklasse F hoopte een gat van zeven punten te slaan met de concurrentie, zag de wereld er binnen een uur geheel anders uit. Doordat ook concurrent ASVD met 4-7 won bij de Jong Eagles zijn de verschillen in de top-drie ineens weer minimaal en ziet het er naar uit dat het weer een zinderend slot van de competitie gaat worden. Excelsior’31 heeft nog een punt voorsprong op ASVD  en twee punten op ESA.

Naast het ontbreken van het creatieve brein Jan Borghuis (drukke werkzaamheden) zag coach John Baas ook nog eens aanvoerder Gerald Keizer in de beginfase al uitvallen met een bovenbeenblessure. De eerste twee kansen waren echter toch voor Excelsior’31, maar telkens lag de uitstekende doelman van ESA in de weg. Hierna nam de sterke ploeg van ESA het heft in handen en liet zien waarom het thuis alle wedstrijden al had gewonnen dit seizoen. Na de 2-0 ruststand leek de wedstrijd gespeeld, maar Excelsior’31 liet in de tweede helft zien niet voor niets koploper te zijn.

Nadat het eerst nog 3-0 werd, nam Nathan Oraile zijn ploeg op sleeptouw en scoorde de 3-1. Doordat ook Willard Baan als keeper mee ging voetballen werd ESA in de verdediging gedwongen. Via een prachtige actie van Gilano Samangoen werd het 3-2, nog steeds in het voordeel van ESA. Aan alle illusies werd echter snel een einde gemaakt, doordat binnen een minuut de 4-2 al viel. Opvallend was dat de eindstand en ook het scoreverloop identiek was aan de heenwedstrijd in Rijssen. Al met al kon Excelsior’31 toch met opgeheven hoofd naar Rijssen afreizen, want het weet dat het geen schande is om te verliezen van dit ESA met een basisteam, waar menig topklasser jaloers op zou zijn.

Ook nu is Excelsior’31 nog koploper en heeft het alles nog in eigen hand met nog vier thuiswedstrijden en twee uitwedstrijden te gaan. Net als vorig seizoen in de nacompetitie hoopt het wederom op de steun van het thuispubliek, wat zich weer op een serie fantastische wedstrijden kan gaan verheugen in de Reggehal.

Volgende week speelt Excelsior’31 een oefenwedstrijd tegen de vrienden van Nathan Oraile van Almelo FC. De eerstvolgende thuiswedstrijd zal tegen subtopper DZVV/Voicedata uit Denekamp zijn op donderdag 30 januari in de Reggehal om 20.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31 1: Nathan Oraile, Gilano Samangoen

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Gerald Keizer, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Sander Kwintenberg, Maarten Postma, Arnoud Baan, Henk Lankamp en Agassi Daneljan.

Coach: John Baas

Leider: Alidus ter Harmsel

Kalender icoon zaterdag 18 januari 2014 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers