Nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31 2

Foto bij Nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31 2

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft gisteravond de uitwedstrijd in Apeldoorn tegen WSV 2, na een ruststand van 2-1, met 7-2 verloren. Voor het team van coach Ichtus Rahanra betekende dit de tweede opeenvolgende nederlaag, nadat het vorige week ook al het onderspit moest delven tegen FC Eibergen.

WSV begon sterk aan de wedstrijd en was in de eerste tien minuten heer en meester. Het kwam dan ook als snel op een 2-0 voorsprong en het leek de wedstrijd al vrij vroeg te kunnen gaan beslissen. Echter, vlak na de 2-0 tekende Geert Slagman voor de 2-1 aan. Hierna was er een fase tot aan rust waar het tempo bij WSV verdween en Excelsior’31 niets onderdeed voor de gastheren. Het had zelfs een paar goede kansen op de gelijkmaker, maar ook WSV creëerde nog een aantal kansen om de score uit te bouwen, maar het bleef tot aan rust 2-1.

De eerste paar minuten na rust leek de wedstrijd verder gelijk op te gaan, maar WSV zette daarna weer aan en scoorde tweemaal. Een solo van Jan Borghuis leek de spanning in de wedstrijd terug te brengen (4-2), maar hierna was er één team dat voetbalde en dat was WSV. Geheel verdiend liepen zij vervolgens verder uit en moest Excelsior’31 nog drie treffers incasseren, waardoor er uiteindelijk een 7-2 eindstand op het scorebord stond.

Excelsior’31 staat nu op een derde plaats in de Hoofdklasse G en heeft nu drie punten achterstand op nummer twee WSV. Met een wedstrijd meer gespeeld heeft het nu zes punten voorsprong op nummer vier Brasil’77.

Volgende week speelt het team weer een thuiswedstrijd. In sporthal de Reggehal is dan op donderdag 6 februari om 20.00 uur ESA 2 de tegenstander. Hopelijk gaat het de jonge jongens van ‘Jan de Wit’ het in die wedstrijd beter af dan in de twee laatste wedstrijden.

Doelpunten Excelsior’31 2: Geert Slagman, Jan Borghuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Arend Baan, Remco Haan, Henk Lankamp, Jan Borghuis, Tom Kamphuis, Geert Slagman en Niek Haase