Foto bij Koploper Excelsior'31 2 morst dure punten

Excelsior'31 2 - VVOG 2 1-1
Opstelling Excelsior'31 2:
Wilco Nieuwenhuis, Robin Schar, Nick Haase (Coen Vloedgraven), Gert-Jan Schultink, Danny Schoenmaker, Simon Baysoy, Reno Timmerman, Jelte van der Berg, Stephen Jansen (Mats Knol), Frank Averesch en Yorick Calkhoven

Excelsior’31 2 speelde geen goede 1e helft, in aanvallend opzicht was het te onnauwkeurig. VVOG profiteerde hier al in de 2e minuut van. De spits van VVOG liep slim weg en de goede voorzet werd onhoudbaar binnen geknikt. In de 20e minuut leek Excelsior’31 eindelijk wat terug te doen, een goede voorzet van Robin werd door Jelte op de paal gekopt. Een mooie aanval, die zeker meer had verdiend.

Enkele minuten later werd slordig balverlies excelsior’31 bijna fataal, uit het niets stond een speler van VVOG oog in oog met keeper Wilco Nieuwenhuis, echter schoot hij de bal voorlangs, hier had het zomaar 0-2 kunnen staan. Enkele mogelijkheden voor Excelsior’31 leverden niet de gelijkmaker op voor de rust, dus gingen we thee drinken met een 0-1 achterstand.

Na de rust tapte Excelsior’31 uit een ander vaatje, zeker na het inbrengen van Coen Vloedgraven en Mats Knol, ging het draaien aan Rijssense  kant, VVOG moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te kunnen behouden. De grote kansen die Excelsior’31 kreeg, wilden er echter niet in vandaag. Frank Averesch schoot alleen voor de keeper voorlangs, kansen die normaliter wel aan hem besteed zijn.

Yorick Calkhoven kopte op de lat. Danny Schoenmaker schoot hard op de keeper van VVOG. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De bal wilde er niet in en de tijd tikte weg. Excelsior’31 bleef zoeken naar doelpunten en VVOG kwam er niet meer uit. In de 89e minuut kwam eindelijk de gelijkmaker op het scorebord. Een afgemeten voorzet van Frank Averesch werd door Mats Knol in de verre hoek gekopt.

De bal werd snel uit het net gehaald, want excelsior’31 was niet tevreden met een punt en ging voor de winst. De uitstekend leidende scheidsrechter Nijmeijer trok nog 5 minuten blessuretijd bij en excelsior’31 leek de volle winst nog te gaan pakken. Ondanks enkele mogelijkheden, viel de winnende treffer niet en dus moest Excelsior’31 zich toch verzoenen met een gelijkspel. Gezien de kansen had Excelsior’31 zeker meer verdiend, al was de 1e helft ver onder de maat. Het zal de komende weken beter moeten om de koppositie vast te houden.

Volgende week speelt Excelsior’31 voor de beker tegen Longa’30, daarna zal excelsior’31 aantreden tegen directe concurrenten SDV Barneveld (uit) en Berkum (thuis). Spannende, mooie en wellicht beslissende weken voor excelsior’31 2.

A.s. zaterdag speelt Excelsior’31 2 thuis tegen Longa’30 2 voor de beker. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinale. Deze wedstrijd begint om 15.00 uur, op veld 5.