Zaalvoetballers Excelsior'31 winnen overtuigend derby bij Sparta Enschede

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior'31 winnen overtuigend derby bij Sparta Enschede

Samenvatting Sparta Enschede 1 - Excelsior'31 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Sparta Enschede met 2-6 gewonnen. Op de campus in Drienerlo speelde Excelsior’31 één van zijn betere wedstrijden en liet het zien waarom het nog steeds de koploper is in de Hoofdklasse F. Doordat ook concurrent ESA won van de Jong Eagles blijft het spannend tot aan het eind. Volgende week komt de nummer twee ASVD uit Dronten naar de Reggehal, deze ploeg heeft slechts een punt achterstand op Excelsior’31.

Terwijl Gerald Keizer na een blessure terugkeerde in de ploeg, moesten Maarten Postma (bruiloft) en Sander Kwintenberg (ziek) verstek laten gaan. Het voordeel is dat het tweede team van Excelsior’31 ook op hetzelfde niveau speelt, waardoor coach John Baas moeiteloos Henk Lankamp en Rik Harbers kon inpassen. Met het sterke verdedigingskoppel Gilano Samangoen en Jan Borghuis ving Excelsior’31 de wedstrijd aan, wat resulteerde in een treffer van Gilano Samangoen. Hij omspeelde de keeper fraai en tekende de 0-1 aan. Hierna kreeg Arnoud Baan een gele kaart wegens praten, waardoor Excelsior’31 twee minuten met een speler minder moest zien door te komen. Dit lukte uitstekend, waarna de getergde Arnoud Baan drie doelpunten op rij scoorde. Geen zuivere hattrick, want er zat een rust tussen. Wel toonde het aan dat Arnoud Baan weer naar zijn topvorm toegroeit, wat nog wel eens de doorslag zou kunnen gaan geven in de beslissende fase van de competitie.

Het was deze avond echter een collectief sterk optreden tegen het ervaren Sparta Enschede, waartegen in de thuiswedstrijd nog met 2-2 werd gelijkgespeeld. Zowel verdedigend als aanvallend was Excelsior’31 scherp, met daarachter nog altijd de sterke keeper Willard Baan. In de tweede helft scoorde Henk Lankamp nog twee keer, waardoor zijn coach Ichtus Rahanra van het tweede team zijn stelling ‘Henkie scoort altijd’ weer eens bevestigd zag in Enschede.

Met nog vier wedstrijden te gaan, staat er volgende week donderdag een geweldige wedstrijd op het programma. In Dronten wist Excelsior’31 weliswaar met 2-4 te winnen van de huidige nummer twee ASVD, maar deze ploeg is de laatste tijd met een geweldige serie bezig en heeft onlangs ook de tweede periode gewonnen. In de Reggehal kan Excelsior’31 uw steun volgende week dan ook uitstekend gebruiken.

Doelpunten Excelsior’31 1: Arnoud Baan 3x, Henk Lankamp 2x, Gilano Samangoen

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Gerjan Bakker (reservekeeper), Gerald Keizer, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Arnoud Baan, Agassi Daneljan, Jan Borghuis, Henk Lankamp en Rik Harbers

Coach: John Baas