Blamage gehavend Excelsior'31 tegen Excelsior M. (samenvatting geplaatst)

Foto bij Blamage gehavend Excelsior'31 tegen Excelsior M. (samenvatting geplaatst)

Blamage gehavend Excelsior'31 tegen Excelsior M. (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 - Excelsior Maassluis: 1-4 (1-1)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, interviews (met Adi Draganovic en Hans van Dijkhuizen) door Leon Simons



Klik hier voor 134 foto's (Foto's zijn copyright www.excelsior31.nl) 

Verslag met dank aan Martin Klaassen

Zwaarbevochten waren ze, de drie punten die Excelsior’31 vorige week meenam uit het gure Sassenheim. (1-2 tegen Ter Leede) De rode streep was daarmee weer iets verder weg. Maar wilde Excelsior’31 echt naar boven kijken, dan was een overwinning op Excelsior Maassluis zeer welkom.  

Voor de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis moest Excelsior’31 trainer Hans van Dijkhuizen een beroep doen op zijn puzzelvaardigheden. Hij kon deze thuiswedstrijd door een schorsing niet beschikken over 2 van zijn aanvallers: Robert Wilens (5e gele kaart) en Hakim Ezafzafi (4e gele kaart). Ook was John Lubbers vanwege een blessure niet in staat te spelen.

Van Dijkhuizen vulde de lege plekken op met het inbrengen van Kevin Siemelink, de van een schorsing teruggekeerde Marco Stegeman en Mark Bloemendaal. Siemelink begon als rechtsachter, waardoor Adi Draganovic opschoof naar het centrum. Stegeman startte rechtsvoorin en het meest opvallend: Mark Bloemendaal werd op de spitspositie geposteerd.

Dat het een kwestie van zoeken was bleek in het begin. Niet alleen voor de thuisploeg, maar ook voor de naamgenoten uit Maassluis. De gasten misten met onder andere Stoffels, Hofman en Vink ook belangrijke krachten. Op een gevaarlijk moment van Excelsior Maassluis na 17 seconden na, gebeurde er in het begin van de wedstrijd weinig opzienbarends. Wat wel opviel was dat elftallen elkaar genoeg ruimte gaven om er een interessant duel van te maken.

De voorsprong van Excelsior'31 kwam een beetje uit het niets. Dylan Vosskuhler legde met een diepe pass op Davina de verdediging van Maassluis bloot. Davina stond plots voor doelman Van Leeuwen en schoot in de korte hoek raak: 1-0.

Niet veel later was het -en dit was niet voor het eerst dit seizoen- alweer gelijk. De in Sassenheim uitblinkende Arjan Kok schreeuwde hard, kwam uit, maar zat pijnlijk mis op een diepe bal van achteruit. Niels Vonk, die de moeilijke taak had de boomlange spits Vink te vervangen, was eerder bij de bal en kopte de bal in het verlaten doel: 1-1.

Na de thee kreeg Excelsior'31 al na 5 minuten een volgende tegenslag te verwerken. Het was opnieuw Niels Vonk die met het hoofd doel trof: 1-2. Vonk kon ongehinderd een degelijk ingedraaide hoekschop met het hoofd langs Arjan Kok sturen.

Het verweer van Excelsior'31 nadien was niet wat je van een trotse Topklasser mag verwachten. Voor Rijssenaar Frank Averesch (19), die vanmiddag zijn Topklasse-debuut maakte en met flair inviel, viel er ook weinig eer te behalen. Het spelniveau daalde naar een bedenkelijk niveau.



Excelsior Maassluis, dat zich steeds prettiger ging voelen op Sportpark De Koerbelt, liep in het slot van de wedstrijd nog verder uit. Vonk completeerde zijn hattrick en Jorno Reurink prikte er ook nog eentje in. Eindstand: 1-4.

Scoreverloop: 31. Niek Davina 1-0, 33. Niels Vonk 1-1, 50. Niels Vonk 1-2, 79. Niels Vonk 1-3, 90+1. Jorno Reurink 1-4

Geel: Kevin Siemelink, Marco Stegeman (Excelsior'31)

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskuhler (78. Amanuel Isa), Andreas David, Adi Draganovic, Kevin Siemelink, Niek Davina, Rob ten Hove (56. Frank Averesch), Gerald Ten Hove, Marco Aydin, Mark Bloemendaal, Marco Stegeman (68. Reno Timmerman)

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Michael Poeljes (55. Mike van der Meer), Robin van der Ende, Niels Redert, Ahmad Mendes Moreira, Stephan Kruithof, Jorno Reurink, Vincent van den Berg (90+1. Raoul Gillet), Bryan van der Laan, Niels Vonk (80. Leandro Amarello), Sefa Kurt


 

Kalender icoon zondag 9 februari 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers