Excelsior'31 2 door naar kwartfinale bekerevenement voor reserveteams

Foto bij Excelsior'31 2 door naar kwartfinale bekerevenement voor reserveteams

Zaterdag 8 februari. Excelsior’ 31  2- Longa’30  2  2-1

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp (Multivideo Rijssen)

Opstelling Excelsior’ 31 2:
Patrick Loohuis, Stephen Jansen, Gert-Jan Schultink, Nick Haase, Danny Schoenmaker, Coen Vloedgraven, Mats Knol, Simon Baysoy. Jelte van de Berg, Yorrick Calkhoven, Marco ten Bolscher.

verslag door GJ Schultink
Zaterdag stond de bekerwedstrijd tegen Longa’30 2 op de agenda. Longa komt uit in de reserve hoofdklasse zondag. Aangezien het eerste alleen Marco ten Bolscher kon missen en zelf Frank Averesch nodig had, hadden we een krappe selectie. Gelukkig werd deze aangevuld door Ninos Baysoy en Jan Borghuis.

Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat Excelsior 31 de bovenliggende partij was. Er werd redelijk rondgetikt alleen echt grote kansen werden er niet gecreëerd. In de 27e minuut volgde een lange uitrap van de doelman van Longa, het kopduel werd achterin gewonnen door Gert-Jan Schultink. De tweede bal werd onderschept door Mats Knol en met een prachtige pass werd Marco ten Bolscher vrij voor de keeper gezet, Marco bewaarde het overzicht en stelde Yorrick Calkhoven in staat om de 1-0 binnen de tikken.

Na de 1-0 vergaten we echt door te drukken er waren nog wel een aantal mogelijkheden via Marco ten Bolscher. Helaas wist hij het net niet te vinden. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

De opdracht voor de 2e helft was duidelijk: Snel scoren en zorgen dat we de kwartfinale in de beker bereiken. De 2e helft verliep echter moeizamer dan de eerste. Het tempo was te laag en we werden slordig. Dit zorgde ervoor dat Longa beter in de wedstrijd kwam en ook een aantal mogelijkheden kreeg. Na een aantal kansen over en weer was het Longa dat onverdiend de 1-1 wist te maken. Een corner werd niet goed verwerkt en een speler van Longa wist te scoren.

Het was zaak om te blijven voetballen en weer snel gevaar te stichten voor het doel van Longa. Dit lukte echter sporadisch. In de 65e minuut werd Nick Haase gewisseld voor Jan Borghuis. In de 75e minuut plaatste Longa een gevaarlijke counter waarbij, gelukkig voor ons, de bal niet in het doel verdween. Via Frank Averesch( kwam in het veld voor Mats Knol) kwamen we in de 83e minuut op een 2-1 voorsprong. Hij werd goed bediend door van Jelte van de Berg. In de resterende minuten werd Longa niet meer gevaarlijk. Uiteindelijk was het een verdiende overwinning. We wachten de loting voor de kwartfinale af.

Volgende week volgt de belangrijke wedstrijd tegen de nummer 2: SDV Barneveld. We hopen dan de koppositie te behouden en met goed spel de overwinning uit het vuur te slepen.