Zaalvoetballers Excelsior'31 winnen topduel van ASVD met ruime cijfers

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior'31 winnen topduel van ASVD met ruime cijfers

Zaalvoetballers Excelsior'31 winnen topduel van ASVD met ruime cijfers

Samenvatting Excelsior'31 1 - ASVD 1, met dank aan Jan Nijkamp

De zaalvoetballers van Excelsior'31 hebben donderdagavond de belangrijke competitiewedstrijd tegen runner-up ASVD met 6-1 gewonnen. Met bij vlagen uitstekend spel en mooie doelpunten haalde Excelsior’31 een van haar mooiste overwinningen van dit seizoen binnen. Met nog drie wedstrijden te spelen staat Excelsior’31 nu bovenaan de ranglijst in de Hoofdklasse F. Het heeft vier verliespunten voor op ASVD uit Dronten en twee op het sterke ESA uit Arnhem.

Omdat er enkele spelers niet helemaal fit waren in de week voorafgaand aan dit topduel, was Henk Lankamp uit het tweede team aan de selectie toegevoegd. Door zijn sterke spel in het tweede team en het feit dat hij afgelopen vrijdag nog twee doelpunten scoorde in Enschede tegen Sparta Enschede, was het logisch dat de keuze op hem voor deze belangrijke wedstrijd op hem viel.

In de openingsfase golfde het spel op en neer en waren er mogelijkheden voor beide ploegen. Door doelpunten van Jan Borghuis en Arnoud Baan kwam Excelsior’31 op een 2-0 voorsprong. Na een zware beslissing van de scheidsrechter kreeg Arnoud Baan na een kleine overtreding een gele kaart. De vrije trap die daarop volgde werd direct verzilverd door ASVD. Door deze aansluitingstreffer werd het toch weer spannend in de goed gevulde Reggehal.

Na de rust was het Jan Borghuis die aan alle illusies van de gasten een eind maakte. Met een schitterende punter verdween de bal kiezelhard in de kruising. Na deze 3-1 ging ASVD druk zetten en werd het een open wedstrijd. Excelsior’31 verzuimde echter om de wedstrijd definitief te beslissen en miste enkele dotten van kansen. Door een treffer van Nathan Oraile werd het pleit dan toch beslecht. Via Henk Lankamp en Arnoud Baan liep Excelsior'31 nog verder uitliep. Met een 6-1 eindstand kon trainer/coach John Baas dik tevreden zijn. Leider Alidus ter Harmsel trok nog een flesje bier open op zijn wintersportvakantie.

De volgende thuiswedstrijd van Excelsior’31 is pas over een maand, tegen Club HAC. Dit komt door de bekeruitschakeling en het feit dat Rijssenaren geen carnavalsteek op hun hoofd hoeven te zetten om dronken te worden. Hierdoor staan er voor Excelsior'31 een aantal weken geen wedstrijd op het programma. De concurrentie zal echter nog wel in actie komen. Excelsior’31 zal de conditie op peil houden door enkele vriendschappelijke wedstrijden te spelen.

Doelpunten Excelsior’31: Jan Borghuis 2x, Arnoud Baan 2x, Nathan Oraile en Henk Lankamp

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Joost Overeem (reservekeeper), Sander Kwintenberg, Gerald Keizer, Nathan Oraile, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Arnoud Baan, Agassi Daneljan, Jan Borghuis en Henk Lankamp

Coach: John Baas

Kalender icoon vrijdag 14 februari 2014 / Zaal

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers