Foto bij Scheveningen in slotminuut langs Excelsior'31 (samenvatting geplaatst!)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews (met Marco ten Bolscher en Hans van Dijkhuizen) door Leon Simons.

Excelsior’31 verliest in blessuretijd bij Scheveningen
Bron: klik hier
SCHEVENINGEN – Topklasser Excelsior’31 kon het zaterdagmiddag in Scheveningen niet bolwerken bij de gelijknamige ploeg. De ploeg van trainer Hans van Dijkhuizen verloor met 3-2, door een goal in blessuretijd.

In de beginfase bleven beide ploegen in evenwicht, er werden veel lange ballen gespeeld. In de zestiende minuut was een schot van Hakim Ezafzafi, na een pass van Kevin Siemelink, een eenvoudige prooi voor de Scheveningen-doelman. Derde minuten later tikte de goalie een lange bal van Gerald ten Hove uit de kruising.

De Rijssenaren kwamen in de 28e minuut op voorsprong. Adi Draganovic gaf een mooie cross-pass op Ezafzafi, die kon doorlopen op de keeper en het beheerst afrondde (0-1). Excelsior-keeper Arjan Kok wist zeven minuten later een tegengoal te voorkomen.  Net voor rust wist de thuisploeg in de 44e minuut op gelijke hoogte te komen. Tim Peters kopte uit een hoekschop raak.

Meteen na de hervatting kwam Scheveningen binnen 20 seconden op 2-1. Mehmet Aldogan was de doelpuntenmaker. Er ging aan de goal een overtreding op Dylan Vosskuhler vooraf, maar de arbiter zag er niets in.

Scheveningen trok zich vervolgens terug op de eigen helft en liet de gasten het spel maken. In de 77e minuut kreeg middenvelder Niek Davina van Excelsior een enorme kans, maar via de voet van een Scheveningen-verdediger ging de bal over. Vier minuten nadien moest Kok weer in actie komen om een treffer van de Zuid-Hollanders te voorkomen. De counters van Scheveningen bleven gevaarlijk.

Excelsior bleef echter jagen op de gelijkmaker. In de 87e minuut was het zover: Marco ten Bolscher scoorde de 2-2. Maar in blessuretijd greep Scheveningen alsnog de overwinning. Aldogan maakte zijn tweede goal van de middag. Vosskuhler probeerde het aansluitend nog met een afstandsschot, maar dat ging naast het doel van de thuisploeg.

Scheveningen – Excelsior’31 3-2 (1-1).

28. Ezafzafi 0-1, 44. Peters 1-1, 46. Aldogan 2-1, 87. Ten Bolscher 2-2, 90+. Aldogan 3-2.

Excelsior’31: Kok, Siemelink, Draganovic, David, Vosskuhler, Davina, G. ten Hove (81. Ten Bolscher), Ezafzafi, Bloemendaal (41. Timmerman), Wilens, Aydin.

Gele kaart: Timmerman (Excelsior’31).

Scheidsrechter: De Lima Schepens.