Patrick Lohuis (k), Stephen Jansen, Gertjan Schultink, Nick Haase, Danny Schoenmaker, Mats Knol, Coen Vloedgraven, Jelte van der Berg, Simon Baysoy, Yorick Calkhoven, Frank Averesch

Wissels: Luen Mensink, Laurens Harbers

Klik hier voor de samenvatting, met dank aan Jan Nijkamp (Multivideo Rijssen)

Excelsior 2 terechte wint topper tegen SDV Barneveld 2
Verslag door Dieks Geerling
Zaterdag was de topper tegen SDV Barneveld 2. Nadat we afgelopen donderdag een goede training hadden afgewerkt moesten we naar Barneveld. Een ploeg die de laatste 3 competitiewedstrijden gewonnen had en in de beker (Hoofdklasser) CSV Apeldoorn - en vorige week in de beker werd uitgeschakeld door DFS uit Opheusden (koploper in de 1e klasse D). Barneveld kon vandaag bij winst koploper worden en de periodetitel pakken en dus hadden wij de taak om dit te voorkomen.

Een loodzware opgave voor ons dus. Maar het vertrouwen was er bij ons team. Als je tegen Barneveld moet voetballen, weet je dat het een zware strijd wordt, zowel binnen als buiten het veld.
Er stond een harde wind over het veld en in de eerste helft speelden we met de wind mee. Dit moest een voordeel opleveren. We startten furieus en lieten meteen zien dat we vandaag wilden winnen.

De 1e hoekschop leverde niets op, maar de tweede werd gelijk benut. Yorick Calkhoven kopte de bal fantastisch binnen. 0-1. Daarna kwam Barneveld beter in de wedstrijd en dit leverde Barneveld in de 12e minuut een strafschop op, die feilloos werd benut 1-1. Na dit doelpunt was Barneveld voetballend beter, maar wij kregen de beste kansen. Ze werden echter niet benut, zodat we met 1 – 1 gingen rusten.

Na rust hadden we het gevoel, dat we zwaar in de verdrukking zouden komen. We hadden in de rust afgesproken, dat we iets zouden inzakken, om voorin meer ruimte te creëren Dit had resultaat. We kregen enkele mooie kansen, maar deze werden niet benut. In de 55e minuut ging Jelte alleen op de keeper af en hij werd onderuit gehaald. De speler van Barneveld kreeg terecht rood van de goed leidende scheidsrechter Rorije uit Wapenveld. De vrije trap leverde echter niets op.

Daarna werd er bij ons gewisseld. Laurens Harbers kwam in het veld en had enkele goede acties. Hij zette Yorick in de 55e minuut alleen voor de keeper en Yorick ronde het perfect af 1 – 2. Barneveld probeerde daarna terug in de wedstrijd te komen door lange ballen en door combinatievoetbal, maar onze jongens werden steeds sterker in de duels. We verzuimden om de kansen te benutten en verder uit te lopen naar 1-3, 1-4.

Vlak voor tijd kreeg Barneveld nog 2 grote kansen door dooie momenten. Simon Baysoy kopte vlak voor tijd nog een geweldig schot van de doellijn. We wonnen tenslotte terecht met 1-2 en konden daarna feestend de terugreis naar Rijssen aanvaarden.

Volgende week staat de volgend topper op het programma. Thuis tegen Berkum om 11.30 uur, op ons prachtige hoofdveld. We hopen dan op veel steun van veel excelsior fans. De competitie is erg spannend en we hebben in de komende weken veel topwedstrijden te spelen.

Mannen, bedankt voor deze prachtige dag en jullie geweldige inzet.