Foto bij Excelsior 3 laat dure punten liggen

Excelsior 3 houdt ongeslagen reeks in stand maar laat dure punten liggen

Excelsior ’31 3 – Dos Kampen 3 2-2

verslag door Jacco Vis
Na het winnen van de periodetitel in de wedstrijd van vorige week was vandaag Dos Kampen 3 de tegenstander. Naaste belager OWIOS had eerder op de middag gelijkgespeeld tegen onze tegenstander van vorige week ESC. Bij een overwinning zou dus zeer goede zaken gedaan worden. Ten opzichte van vorige week waren er een aantal wijzigingen. Zo keerde Arjan Schooten die zijn sneeuwschoenen weer ingeruild had voor voetbalschoenen weer terug in het centrum waardoor Simon Kool op het middenveld speelde.

Laurens Harbers mocht als beloning voor zijn goede spel de afgelopen weken mee met het 2e die de topper in en tegen Barneveld speelde. Het tweede won deze wedstrijd overigens met 2-1, een knappe prestatie. Door het wegvallen van Laurens schoof Sjors van Gerrisheim door naar de linksbuitenpositie. De opstelling zag er als volgt uit.

Rene Kamphuis, Mark Seppenwolde, Niek Bakker (c), Arjan Schooten, Joey Gerritsen Mulkes, Simon Kool (Laurens Harbers), Robert Harbers, Ruben Willems (Gerwin Immink), Jeroen Dangremond, Theun Brandriet (Giel ten Berge (4e), Sjors van Gerrisheim.

De uitwedstrijd bij Dos Kampen aan het begin van het seizoen werd door ons vrij gemakkelijk gewonnen. Dos Kampen maakte toen een vrij apathische indruk en liet zich toen gemakkelijk naar de slachtbank leiden, dat was vandaag echter wel anders. Het feit dat Dos Kampen er overal kort op zat in combinatie met een moeilijk bespeelbaar veld zorgden er voor dat het openingsbeeld van de wedstrijd een beetje rommelig was.

Het spel golfde op en neer en het leek dan ook beide kanten op te kunnen, helaas voor ons was het Dos Kampen dat als eerste toesloeg. Ruben Willems wilde ongeveer halverwege de eerste helft na zo’n tien minuten spelen een bal terugspelen op Rene Kamphuis, in eerste instantie leek er niks aan de hand te zijn maar Rene bleef tot ieders verbazing op de doellijn staan. Of het nou een inschattingsfout was van Rene of een te korte terugspeelbal van Ruben, het resultaat was dat de spits van Dos Kampen alleen op Rene af kon en de bal makkelijk in het hoekje prikte.

Een 1-0 achterstand, iets dat we al lange tijd niet mee gemaakt hadden. Gelukkig deden we al snel iets terug, in de twaalfde minuut trok Ruben Willems van zijn positie op het middenveld een machtige sprint in de diepte. Arjan Schooten had de bal aan de voeten en gaf een fraaie dieptepass op Ruben. Ruben controleerde de bal zeer knap op de borst en prikte de bal in het uiterste hoekje.

Zo zorgde een zeer knappe technische goal voor de gelijkmaker. Helaas moest doelpuntenmaker Ruben zich kort hierna laten vervangen door Gerwin Immink door een botsing die vroeg in de wedstrijd al plaats vond. Voor rust bleef het spel op en neer gaan maar wij kregen wel de betere kansen. De beste kans was voor Robert Harbers, zijn kopbal op een knappe voorzet van Sjors van Gerrisheim ging echter net naast. Zo gingen we rusten met een gelijke stand.

In de rust was bekend geworden dat OWIOS punten verspilt had en dat bij een overwinning een hele belangrijke stap richting het kampioenschap gezet kon worden. We gingen dan ook nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt en zetten Dos Kampen steeds meer met de rug tegen de muur. Dos Kampen had moeite om van de eigen goal af te komen en we speelden een aantal goede kansen uit.

Telkens was echter of de afronding niet goed, of de laatste pass was niet zuiver genoeg. Dos Kampen was bij de spaarzame keren dat het er uit kwam toch nog wel gevaarlijk. Een schot van grote afstand kwam tot ieders grote opluchting boven Rene op de lat terecht in plaats van in het doel. We gingen steeds gehaaster op zoek na de voorsprong en dit leidde er toe dat de verdedigende taken enigszins vergeten werden. Bij een zeldzame uitbraak van Dos Kampen kon een aanvaller van Dos Kampen zomaar vrij opduiken voor Rene en makkelijk binnenschieten.

Dit gebeurde vrij kort voor tijd en een overwinning leek dan ook verder weg dan ooit. We gaven de moed echter niet op en bleven aanvallen,dit resulteerde gelukkig nog tot de terechte gelijkmaker. gooide het grote lichaam in de strijd en zo kwam de bal voor de voeten terecht van Laurens, die inmiddels weer teruggekeerd was van zijn wedstrijd met het tweede. Laurens liet dit buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en schoot in 93e minuut de 2-2 binnen. Zo behoedde Laurens ons voor de eerste competitienederlaag in 13 wedstrijden.

Hier bleef het verder bij en de wedstrijd eindigde dus in een enigszins teleurstellend gelijkspel.  Vandaag was de uitgelezen mogelijkheid om een grote voorsprong te nemen op rivaal OWIOS maar die hebben we aan ons voorbij laten gaan. Uiteindelijk mag je misschien de handen nog wel dichtknijpen als je zo laat in de wedstrijd nog op achterstand komt en in de blessuretijd toch nog een gelijkspel uit het vuur weet te slepen, toch voelde dit gelijkspel als een nederlaag.

De komende twee weken hebben we geen competitiewedstrijd, daarna krijgen we op 8 maart de kans ons te revancheren tegen WVF 2.