Zaalvoetballers Excelsior’31 2 stranden in kwartfinale beker

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 stranden in kwartfinale beker

Samenvatting Excelsior'31 2 - ESA 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior’31 heeft zich afgelopen donderdag helaas niet weten te plaatsen voor de halve finale van de bekercompetitie. In sporthal de Reggehal in Rijssen, moest het team van coach Ichtus Rahanra haar meerdere erkennen in  ESA 1. Na een 3-0 voorsprong, dolf het uiteindelijk met 4-8 het onderspit.

Excelsior’31 begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam door een prachtige aanval, al vroeg in de wedstrijd, op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Tom Kamphuis. Even later was het Jan Borghuis die van achteruit op snelheid twee man passeerde en vervolgens de keeper “het bos” in stuurde en de 2-0 aantekende. Zeven minuten voor rust werd het voor Excelsior’31 nog rooskleuriger, toen Rik Harbers een assist van Remco Haan eenvoudig binnen tikte, waardoor er een 3-0 stand op het scorebord stond.

ESA kwam tot dat moment nog niet echt uit de verf. Hoewel ze veel balbezit hadden, speelden ze tactisch erg slordig en probeerden ze het met schoten vanuit de tweede lijn, maar zonder resultaat. Toch wist het team uit Arnhem kort voor rust wat terug te doen, waardoor er gerust werd met een 3-1 stand in het voordeel van Excelsior’31.

Na rust creëerde Excelsior’31 vrij weinig en moest het toezien hoe ESA steeds meer druk ging zetten en tactisch beter ging spelen. In een fase waarin sterkhouder Jan Borghuis op de bank zat, kreeg Excelsior’31 in een kort tijdsbestek maar liefst drie goals om de oren, wardoor het vervolgens met nog vijftien minuten te spelen tegen een 3-4 achterstand aankeek. Niet veel later viel ook de 3-5. Met nog twaalf minuten op de klok tikte Jan Borghuis een rebound binnen en was het met 4-5 weer helemaal een wedstrijd.

Tien minuten voor tijd kreeg Remco Haan een veel te gemakkelijk gegeven gele kaart, van de overigens verder prima fluitende leidsman. Gek genoeg kreeg Excelsior’31 in die twee minuten ondertal juist de grootste kansen , maar stond onder andere de paal een doelpunt voor Excelsior’31 in de weg. ESA wist niet de profiteren van de man meer situatie, waardoor het tot vijf minuten voor tijd spannend beef. Toen vervolgens de 4-6 viel, was het geloof bij Excelsior’31 weg, waarna ESA nog tweemaal wist te scoren en er vervolgens een 4-8 eindstand op het scorebord stond.

De eerst volgende wedstrijd voor Excelsior’31 2 is -in het kader van de competitie- op donderdag 6 maart. Het speelt dan om 20.00 uur thuis in sporthal de Reggehal tegen Sportclub Olympic.

Doelpunten Excelsior’31 2: Jan Borghuis (2x), Rik Harbers en Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Henk Lankamp, Rik Harbers, Geert Slagman, Niek Haase, Jan Borghuis, Remco Haan en Tom Kamphuis

Coach: Ichtus Rahanra