Dapper strijdend Excelsior'31 vindt meerdere in Spakenburg (1-3)

Foto bij Dapper strijdend Excelsior'31 vindt meerdere in Spakenburg (1-3)

Dapper strijdend Excelsior'31 vindt meerdere in Spakenburg (1-3)

Klik hier voor 145 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. De beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews (met John Lubbers en Hans van Dijkhuizen) door Leon Simons.




Excelsior'31 - Spakenburg: 1-3 (1-0)

Verslag met dank aan Martin Klaassen

Excelsior’31 heeft een roerige week achter de rug. De last-minute nederlaag in Scheveningen dreunde nog even na en ook op bestuurlijk vlak ging het mis. De Technische Commissie legde de taken neer. De eerste selectie nam de gebeurtenissen ter kennisgeving aan, maar stond er niet lang bij stil. 14.30 uur op het hoofdveld, daar moest het gebeuren. Daar moest tegen Spakenburg eindelijk weer eens gewonnen worden.

Het schuiven met de beschikbare spelers: het is voor trainer-coach Hans van Dijkhuizen haast een wekelijks ritueel. Deze keer viel dat mee. Een grote meevaller was de rentree van centrale verdediger John Lubbers. Hierdoor schoof zijlijnflitser Draganovic op naar de rechtsbackpositie en mocht Kevin Siemelink een linie daarvoor zijn geluk beproeven.

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Willem Leusink (werd landskampioen met Excelsior'31 in 1965) begon de wedstrijd. Excelsior’31 schoot tegen Spakenburg zeer sterk uit de startblokken. De door Gerald Ten Hove (Excelsior’31TV Weekjournaal) en Draganovic (voorbeschouwing op de site) beloofde inzet, passie en strijd voor elke meter was daar. Er stond echt een team. Beide heren gaven al in de eerste minuten hun visitekaartje af. Draganovic met een karakteristieke rush en Ten Hove met enkele scherpe passes naar de voorwaartsen.

Al in de 6e minuut had Excelsior’31 de score kunnen openen. Na een goede combinatie tussen Gerald Ten Hove en Niek Davina, was laatstgenoemde dicht bij een doelpunt. Enkele tellen later had Spakenburg-doelman Barry Ditewig de hulp nodig van Michael Lanting. De verdediger stond precies op de goede plek na een scherp schot van Robert Wilens. Hij haalde de bal van de doellijn.

Excelsior’31 ging vervolgens door waarmee het bezig was. Met een enorme drive, goede combinaties en het gebruiken van diepgaande mensen, kon het gevaar stichten. De voorsprong die in de 11e minuut kwam, was verdiend. Wilens won op het middenveld op instinct een duel en lanceerde Hakim Ezafzafi. De rappe kilometervreter schoot de bal gedecideerd langs Barry Ditewig.

Na een minuut of 20 luwde de Excelsior’31-storm. De thuisploeg trok zich iets meer terug en gaf weinig ruimte weg aan De Blauwen uit Spakenburg. Op enkele speldenprikjes na hield Excelsior’31 de controle. Het meest hachelijke moment volgde net voor rust. Arjan Kok kwam riskant uit, kreeg de bal niet in bezit, maar Spakenburg wist niet te profiteren.

De tweede helft had een compleet ander gezicht. Er slopen fouten in het spel van Excelsior’31 Deze hadden desastreuze gevolgen. In de 49e minuut stond het zomaar ineens 1-1. De aanvallers van Spakenburg wisten wel raad met een bal die in het doelgebied van Arjan Kok bleef hangen. Maurice van der Wilt bleef, op aangeven van Kees Tol, rustig en schoof vanaf een meter of 10 de bal rustig langs de Excelsior’31-doelman.

Waar het niveau van Excelsior’31 beduidend minder werd, gooide Spakenburg er een schep bovenop. Het maakte optimaal gebruik van de aanwezige kwaliteiten, vond de rust in balbezit en merkte dat het de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Excelsior’31 zette hier af en toe een aanval tegenover, maar had niet meer de flair die het in het eerste bedrijf toonde. Het compacte spel verdween meer en meer.

Het gevolg was dat het verliezen van de bal al snel Spakenburg-gevaar inleidde. Dit gebeurde in de 68e minuut. Spakenburg creëerde na het onderscheppen van de bal voorin een overtalsituatie. Maurice van der Wilt kon op aangeven van Nick Tol zijn tweede doelpunt aantekenen.

Na dit doelpunt was gedaan met het verzet van Excelsior’31. Arjan Kok was nog tweemaal knap een sta in de weg, maar had geen antwoord op de kopbal van hattrickheld Maurice van der Wilt: 1-3.

Excelsior'31 - Spakenburg: 1-3 (1-0)

Scheidsrechter:

B.A.F. Grilis

Scoreverloop:

11. Hakim Ezafzafi 1-0, 49. Maurice van der Wilt 1-1, 61. Maurice van der Wilt 1-2, 81. Maurice van der Wilt 1-3

Opstellingen:

Excelsior'31: Arjan Kok, Adi Draganovic, John Lubbers (77. Reno Timmerman), Andreas David, Dylan Vosskuhler, Kevin Siemelink, Gerald ten Hove, Niek Davina (Marco Stegeman), Marco Aydin (66. Marco ten Bolscher), Hakim Ezafzafi, Robert Wilens

Spakenburg: Barry Ditewig, Wouter Vente, Niels Buijtenhuis, Adil Mahdadi (86. Rico Wolven), Hayri Pinarci, Michael Lanting (46. Niek Ripson), Dominique Scholten, Mark De Loor, Nick Tol, Kees Tol, Maurice Van der Wilt (89. Patrick Duarte)

|

Kalender icoon zondag 23 februari 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers