Foto bij Excelsior'31 trekt tegen Katwijk aan kortste eind (samenvatting geplaatst)

Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting van 'Katwijk - Excelsior'31' op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews (met Kevin Siemelink, Patrick Gerritsen en Hans van Dijkhuizen) door Leon Simons.

Katwijk - Excelsior'31: 3-1 (1-0)

Verslag met dank aan Martin Klaassen

Er gaat op dit moment geen week voorbij waarin er bij Excelsior’31 niets voorvalt. De technische commissie is weer terug van weggeweest en dan was er nog de kwestie met de (ex) Spelers van Glanerbrug. Komen Tim Pothast (hij was aandachtig toeschouwer in Katwijk) en Gradus Hempenius nou wel of niet? De “Nee het mag niet” van de KNVB volgde afgelopen vrijdag. Terug naar het voetbal. De uitwedstrijd tegen de kampioen van vorig jaar –en de hekkensluiter van nu, Katwijk, stond op het programma.

Spelen in een vertrouwde, vaste opstelling, is trainer Hans van Dijkhuizen niet meer gegeven. Door de schorsingen van aanvallers Wilens en Ezafzafi moest er weer geschoven worden. Excelsior’31 begon tegen Katwijk met Andreas David in een controlerende rol op het middenveld. Rechtsvoor maakte Patrick Gerritsen zijn comeback. In de punt van de aanval was de talentvolle Marco ten Bolscher de logische pion.

Dat er twee ‘in zwaar weer’ verkerende elftallen tegenover elkaar stonden was in de eerste helft duidelijk. Communicatieve fouten, balbezit dat niet langer dan 3 seconden duurde en kansloze diepe ballen waren schering en inslag aan beide zijden. Excelsior’31 trok zich daarbij meer terug dan dat de thuisploeg deed.

Een tegenvaller voor Excelsior’31 was dat Dylan Vosskuhler zich na 20 minuten moest laten vervangen vanwege een enkelblessure. Andreas David kwam hierdoor weer centraal achterin te spelen, Marco Stegeman vulde de vacante plek op het middenveld op.

Katwijk was de ietwat bovenliggende partij en werd voornamelijk uit hoekschoppen. Excelsior’31 moest het van een spaarzame uitval hebben. Steevast was Marco ten Bolscher daarbij betrokken. Op snelheid was hij de Katwijk-achterhoede de baas, maar tot serieuze schoten op het doel van Koroglu kwam hij niet.

Tot een serieus schot kwam Jos Jansen wel en het was ook direct raak. Hij kreeg op links een diepe pass, stond vogelvrij en schoot de bal diagonaal langs Arjan Kok. Net voor rust kon Van Oijen er, na geblunder van Andreas David zelfs 2-0 van maken, maar Kok redde knap.

De tweede helft van Excelsior’31 gaf de roodwitte burger moed voor de komende wedstrijden. Voornamelijk op rechts begon het goed te lopen met het tandem Siemelink-Gerritsen. Een paar minuten na rust gaf Siemelink voor, kroop Ten Bolscher (hij speelde verdienstelijk) voor zijn man, maar ging de bal net niet binnen.

In de 55e minuut stond het 1-1. Na een diepe pass controleerde Gerritsen de bal goed, schermde hem af en schoot hem vanaf randje zestien knap diagonaal binnen. Na het doelpunt was het geloof in eigen kunnen echt terug. De klap die acht minuten later volgde, kwam dan ook behoorlijk aan. De net ingevallen Jeffrey Jongeneelen stuurde Andreas David het bos in, gaf de bal voor en John Lubbers liep de bal ongelukkig in het eigen doel.

Een minuut later had het alweer gelijk kunnen staan. Een voorzet van Marco Aydin verdween via het hoofd van Niek Davina enkele centimeters naast. Het opportunisme van Excelsior’31 kreeg een vervolg. Naast dat Excelsior’31 dichterbij het forceren van een gelijkmaker kwam, gaf het, met een vaak doorschuivende Lubbers, meer ruimte weg. De manier waarop Katwijk met enkele dotten van kansen omging zegt veel over de huidige stand van de ranglijst.

In de 78e minuut sloeg Niek Davina zich tegen het hoofd. Hij kreeg de bal in de zestienmeter, had tijd en ruimte, maar joeg de bal hard over het doel in plaats van in het net. Een beslissend moment.

Katwijk wist, na een knal op de paal, kort voor tijd de zege in veilige haven te spelen. Danny Guijt kopte vanuit een hoekschop raak. De wedstrijd kreeg voor Excelsior’31 nog een vervelend slot. Nadat eerder in het duel assistent trainer Beltman geel kreeg naar aanleiding van aanmerkingen op de scheidsrechter, kreeg captain Arjan Kok na het laatste fluitsignaal, eveneens voor commentaar op de scheidsrechter, nog een rode kaart voorgehouden.