Koploper Excelsior’31 3 wint ook van Hatto Heim 2

Foto bij Koploper Excelsior’31 3 wint ook van Hatto Heim 2

Opstelling Excelsior'31 3:
René Kamphuis (k); Marc Seppenwoolde; Arjan Schooten; Simon Kool (’45 Joey Gerritsen Mulkes); Ruben Willems; Gerwin Immink; Ties ten Barge; Jeroen Dangremond (’45 Mats Knol); Robert Harbers; Laurens Harbers

Zaterdag stond de wedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie, Hatto Heim op het programma. Na de slechte wedstrijd van vorige week wisten we dat we anders voor de dag zouden moeten komen. In het begin was het voor ons even aftasten. Hatto Heim speelde gretig en fel en had behoorlijk wat positiewisselingen op het middenveld.

Hierdoor konden wij niet lekker in ons spel komen. Ook waren we niet altijd even scherp. Dit resulteerde vlak voor rust ook in een tegentreffer. Een voorzet van Hatto Heim die tussen onze laatste linie en de keeper uitkwam, kon bij de tweede paal worden binnengewerkt. Met een 0-1 achterstand gingen we ook de rust in.

In de rust werden er 2 wissels toegepast en hebben we tegen elkaar gezegd dat het allemaal iets scherper en feller mocht. Dit hebben we vanaf de eerste minuut in de tweede helft goed opgepakt. Het resulteerde meteen al in 2 goede kansen. Helaas werden deze kansen niet benut, maar gaf het ons wel vertrouwen. Hatto Heim kwam er niet echt meer aan te pas, wij begonnen te domineren.

Dit resulteerde een kwartier na rust in de gelijkmaker. Een goede actie van Ties en Mats zette laatstgenoemde vrij op de zestien meter, waar hij de hoek voor het uitkiezen had, 1-1. Een paar minuten later was het weer raak. Een goede voorzet van Ruben Willems kon vrij worden ingekopt door Robert Harbers. De 2-1 voorsprong was een feit.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam een paar minuten voor het einde. Een mooie hoge voorzet van Ties, kon achteroverhangend in de lucht worden binnengekopt door Robert. Robert had zelfs nog een grote kans om ook de 4-1 binnen te schieten, maar schoot recht op de keeper.

We hebben weer 3 punten bij kunnen schrijven en blijven zo de koploper in de 2e klasse. Volgende week hebben we een uitwedstrijd bij Nieuwleusen.

p.s. Wij complimenteren de organisatie van de Hollandse Avond, voor het geweldige feest in de kantine.