Excelsior’31 2 herovert koppositie

Foto bij Excelsior’31 2 herovert koppositie

Opstelling Excelsior'31 2:
Wilco Nieuwenhuis (k), Robin Schar, Kevin Troost, Gert-Jan Schultink (55. Nick Haase), Danny Schoenmaker, Reno Timmerman, Coen Vloedgraven, Jelte van der Berg, Simon Baysoy, Frank Averesch (46. Mats Knol) en Yorick Calkhoven
Excelsior’31 2 moest zaterdag in eigen huis aantreden tegen DZC’68 uit Doetinchem. DZC’68 bezet de 11e plaats en strijd volop tegen degradatie. Voor Excelsior’31 2 was het zaak weer 3 punten te pakken, om zo mee te blijven doen om de titel. De strijd bovenin is ongekend spannend!

Vanaf minuut 1 nam Excelsior’31 het initiatief en werd DZC teruggedrongen op eigen helft. In de eerste 20 minuten had Excelsior’31 de wedstrijd al moeten beslissen. Maar de scherpte ontbrak en de paal stond in de weg. In de 22e minuut was het eindelijk raak. Een mooie steekbal van Simon werd door Yorick tegen de touwen geknald. In de 24e minuut was het weer raak, uit een corner van Frank tikte Gert-Jan de bal binnen.

In de 27e minuut werd het 3-0. Na een prachtige pass van Simon, wipte Frank de bal mooi over de keeper van DZC heen. In de 30e minuut werd de wedstrijd definitief beslist, na een geweldige aanval over vele schijven, kwam Kevin door en gaf voor op Jelte, die de bal simpel in het lege doel schoof. Tot aan de rust gebeurde er weinig meer.

In de rust kwam Mats erin voor de licht geblesseerde Frank. In de 50e minuut maakte Robin de 5-0 op aangeven van Simon.  Yorick zette enkele minuten later de 6-0 op het scorebord, de assist kwam op naam van Jelte. Na de 6-0 verslapten we en lieten de bal niet meer rond gaan. DZC redde daardoor in de 78e minuut de eer, door de 6-1 op het scorebord te zetten.

De laatste 10 minuten zette Excelsior’31 toch weer aan en werd het 7-1 door Yorick, wederom op aangeven van Simon. Een mooie knal van Robin, bepaalde de eindstand op 8-1.

Koploper Berkum verloor wederom, dit keer van CSV Apeldoorn. Hierdoor staat Excelsior’31 2 weer aan kop, met evenveel punten als nummer 2 Sparta Nijkerk. De achtervolgers staan er echter kort achter en voorlopig is er nog niets beslist in reserve Hoofdklasse A.

Volgende week speelt Excelsior’31 2 tegen HHC 2, om 12.00 uut in Hardenberg.

Dinsdag 1 april speelt Excelsior’31 2 de kwartfinale van de beker tegen HHC 2, die wedstrijd wordt gespeeld op de Koerbelt.