Pothast en Hempenius spannen kort geding aan tegen KNVB

Foto bij Pothast en Hempenius spannen kort geding aan tegen KNVB

Pothast en Hempenius spannen kort geding aan tegen KNVB

Tim Pothast en Gradus Hempenius hebben een kort geding aangespannen tegen de KNVB. Dit kort geding vindt donderdag 27 maart plaats in Zeist. De twee oud-spelers van het failliet verklaarde v.v. Glanerbrug zijn het niet eens zijn met de beslissing van de KNVB om geen directe overschrijving naar Excelsior’31 te verlenen.

Lid van de Technische Commissie, Lamber Voortman, vertelt dat Excelsior’31 - als belanghebbende - de spelers steunt en ook present is bij de zitting. Voortman: “Zowel Pothast en Hempenius, als Excelsior’31 vinden dat de KNVB in deze zaak fout zit. Er is een reglement waarin staat dat de KNVB de spelers van een failliete vereniging dispensatie kan verlenen om over te stappen naar een andere vereniging. Daarvoor moest de overschrijving voor 7 maart 2014 bij de KNVB binnen zijn. Dit is bij Pothast en Hempenius gebeurd. 4 maart volgde daarvan de bevestiging van de KNVB.”

De KNVB stak echter een stokje voor een directe overgang. Voortman: “De KNVB beroept zich bij dit besluit op een ander reglement: het reglement dat zegt dat faillissement van de vereniging definitief moet zijn, voordat er overschrijvingen plaats mogen vinden. Deze termijn verstreek, met betrekking tot v.v. Glanerbrug, na 7 maart. De spelers zijn van mening dat de KNVB de twee reglementen onterecht aan elkaar koppelt.'

'Het begrip dat er op het definitieve faillissement gewacht moet worden is er. Maar dat de spelers na de faillietverklaring niet direct over mogen stappen niet. De overschrijvingspapieren zijn op tijd ingeleverd, dus verwachten Pothast en Hempenius dat de overschrijving per direct rond kan worden gemaakt.”

De uitspraak van de rechter wordt maximaal een week na de rechtszitting verwacht. Als Pothast en Hempenius het kort geding winnen, kunnen ze in de uitwedstrijd tegen ONS Boso Sneek hun opwachting voor Excelsior’31 maken.

Kalender icoon donderdag 20 maart 2014 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers