Excelsior'31 3 heeft titel voor het grijpen

Foto bij Excelsior'31 3 heeft titel voor het grijpen

Excelsior ’31 3 heeft kampioenschap voor het grijpen na late overwinning op Nieuwleusen 2.

Nieuwleusen 2 – Excelsior ’31 3 1-2 (1-1)

Verslag door Jacco Vis
Na vorige week een belangrijke overwinning te hebben geboekt tegen Hatto Heim 2, stond zaterdag opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma: tegen Nieuwleusen 2. In de eerste competitieronde wonnen we weliswaar met 1-0 van ze, maar dat deden we zonder ook maar één doelpunt te maken. Een eigen doelpunt van Nieuw Leusen en een flinke dosis geluk in de tweede helft (inclusief ballen op paal en lat) brachten ons toen de driepunter. Het besef was er dus dat dit, van de 5 resterende wedstrijden, wel eens het lastigste obstakel in de race om het kampioenschap zou kunnen zijn.

Opstelling Excelsior'31 3:
Rene Kamphuis (k), Mark Seppenwoolde, Niek Bakker (c), Arjan Schooten, Joey Gerritsen Mulkes, Ruben Willems, Gerwin Immink, Sjors van Gerrisheim (75. Luen Mensink), Ties ten Barge (90. Simon Kool), Robert Harbers, Laurens Harbers (45..Jeroen Dangeremond)

In het begin van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het spel golfde op en neer zonder dat er echt grote kansen uitgespeeld werden. Robert Harbers kreeg een goede kans toen hij inschoot uit een corner, maar de bal werd op de lijn gekeerd door een verdediger. Een aantal keer ontbrak het net aan zuiverheid in de laatste pass, waardoor een gevaarlijke aanval in schoonheid strandde.

Aan de andere kant kreeg Nieuwleusen een aantal kleine kansjes. Dit wist ook nu weer uitstekend keepende Rene Kamphuis niet echt te verontrusten. Tot de 32e minuut, toen een schot van dichtbij Nieuw Leusen niet geheel tegen de verhouding in op een voorsprong bracht. We spelen echter al weken met zo’n groot zelfvertrouwen dat we ons niet van de wijs lieten brengen. We gingen gedoseerd op zoek naar de gelijkmaker. Het was Robert Harbers die daarvoor zorgde.

Al vier minuten later in de 36e minuut kopte hij op soortgelijke wijze als vorige week een bal prachtig tegendraads tegen de touwen. Dit deed hij uit een uitstekende voorzet van Ruben Willems. Voor rust kreeg Laurens Harbers nog een grote kans, maar hij wist de bal niet langs de keeper te krijgen.

In de tweede helft verschilde het spel niet veel van de eerste. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar wisten maar moeilijk tot uitgespeelde kansen te komen. Er was een goede kans voor Ruben Willems. Hij kapte zijn tegenstander goed uit, maar schoot vervolgens van net binnen het penaltygebied hard op de keeper. Naarmate de wedstrijd vorderde werden we toch wel wat onrustig. Een gelijkspel zou opzich geen slecht resultaat zijn, maar we zitten op het moment in zo’n goede ‘flow’ dat we geen genoegen nemen met een punt.

Op de bank was inmiddels via de voetbalapp het resultaat van OWIOS doorgekomen. Waar iedereen al hoopte werd waarheid. OWIOS had eerder op de middag verloren van Hatto Heim en dus lag een voorsprong van acht punten voor het grijpen. Het begon er echter op te lijken dat het niet meer ging gebeuren en dat we genoegen zouden moeten nemen met een punt. Tot de 87e minuut aanbrak. Ties ten Barge zette voor, de inzet die daarop volgde werd gekeerd, maar we kregen wel een corner.

Ruben Willems zwiepte de bal voor op een manier waar de spelers van zijn geliefde Feyenoord een voorbeeld aan kunnen nemen en Arjan Schooten werkte de bal binnen de vijf meter beheerst binnen. Een enorme ontlading maakte zich meester van de spelers en de staf. De voorsprong moest nog een paar minuten verdedigd worden, maar kwam niet meer serieus in gevaar.

Met acht punten voorsprong en nog vier wedstrijden te gaan lijkt het kampioenschap ons niet meer te kunnen ontgaan. Dit zou de volgende speelronde al behaald kunnen worden, op het eigen Sportpark De Koerbelt.

Wij spelen dan zelf thuis tegen IJVV en OWIOS ontvangt thuis Nieuwleusen. Winnen wij en verliest OWIOS wordt de voorsprong elf punten.

Een voorsprong die in drie wedstrijden niet meer te overbruggen zal zijn en die Excelsior 3 weer terugbrengt in de 1e klasse.